"Gert Koekoek, Groenteproductie Flevoland: "Focus op lokale producten slaat aan"

Groentemannen gaan fulltime groenten snijdenTholen - De wortels van Gert Koekoek liggen in de groenten en fruit. Van huis uit ventte hij al groenten en fruit langs de weg en hij werkte jarenlang bij een groenteman voor hij in Nieuwleusden een groentewinkel startte. In 2006 nam Gert een groentewinkel in Dronten over, later kwamen daar de belevering aan de horeca en institutionele markt bij. In 2012 nam Gert de beslissing om grootschalig te gaan groenten snijden en dit leidde er in september van dit jaar zelfs toe om afscheid te nemen van de groentewinkel. "Je begint met een was- en een snijmachine, maar inmiddels beleveren we alle grote maaltijdproducenten in Flevoland."


André Weijmer en Gert Koekoek

"Via een bedrijf als De Kroes in Almere komen onze producten bij slagers, groentemannen en retailers terecht. Ook komen onze gesneden groenten bij Marvo terecht, een producent van vliegtuigmaaltijden over hele wereld", vertelt Gert. "Het werk is heel anders geworden. Als groenteman ben je elke dag weer bezig met de dagprijzen. Nu hebben we te maken met contractprijzen aan de in- en verkoopkant, dat was best even wennen."
"Een relatief nieuwe tak van sport is de kleinverpakking, die we sinds deze week aan Landmarkt in Amsterdam leveren. We hebben niet de illusie om gelijk Albert Heijn of Jumbo te gaan beleveren, maar voor kleinere ketens liggen daar genoeg kansen."Lokaal
"Eigenlijk is het succes met het groente snijden te danken aan onze grootste afnemer. Die is in Flevoland gevestigd en als hij uit zijn raam keek zag hij allemaal wortelen en uien, maar hij kon ze niet te pakken krijgen. Hij vroeg of wij daarvoor konden zorgen. Wij betrekken veel groenten uit de buurt. Zo komen de wortelen van TopFresh uit Nagele, de appelen en peren van Smits uit Zeewolde, de komkommers van Vahl uit IJsselmuiden, de spruiten van de Boon uit Zeewolde en de rode en witte kool van familie Kruier uit Kraggenburg", vertelt Gert.De producten komen rechtstreeks van het land en worden vers verwerkt bij binnenkomst. Wij zijn gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van verse groenten. Per klant worden de orders verpakt en verzameld, waarna ze worden afgeleverd bij horecabedrijven, instellingen, maaltijdproducenten en groothandelsbedrijven. Met horecaklanten erbij hebben we wel zo'n zeventig klanten, maar zo'n vijf grote maaltijdproducenten vormen de basis van onze afzet. Ook leveren wij halffabrikaten aan groothandelaren", vertelt Gert.De grootste volumes voor Groenteproducties Flevoland zijn prei, witlof, wortelen, uien, rode en witte kool en andijvie. Het bedrijf heeft geen ambitie om fruit te gaan snijden. "Dat is een hele andere business, daar zijn anderen goed in." Spijt van de keuze om de winkel af te stoten heeft de ondernemer nooit gehad. "We konden de winkel over doen aan onze buurman die slager is, dat was beter voor hem en voor ons. Onze toekomst ligt in het groente snijden!"Voor meer informatie:
Gert Koekoek
Groenteproductie Flevoland
Installatieweg 2
8251 KM Dronten
T 0321 312 492
M 06 111 383 85
info@gpflevoland.nl
www.groenteproductieflevoland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.