Lidl opent in Servië | Walmart onderzocht voor corruptie in Brazilië

Volvo werkt samen met online supermarkt

Droogte houdt uitbreiding van Thaise supermarkt tegen
De omzet is gedaald bij alle Thaise grote supermarktketens op één na. De reden hiervoor is de ergste droogte in tien jaar, die het hart van de landbouwsector treft en de plannen belemmert om meer winkels in de provincies te openen. Big C Supercenter had in het derde kwartaal een daling 5,2% in de vergelijkbare winkelomzet te verduren ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee had onder zijn collega-bedrijven Big C de grootste omzetdaling. Net als veel andere voorzichtige retailers is bij dit bedrijf hierdoor het tempo van uitbreiding verminderd. CP All was de enige retailers waar sprake was van omzetgroei. Dit bedrijf is van plan om op zijn minst 600 winkels per jaar te openen om met 2018 op een winkelbestand van 10.000 vestigingen te komen. (Reuters)

Volvo werkt samen met online supermarkt

Volvo is begonnen met zijn In-car Delivery service, waarmee consumenten online hun boodschappen kunnen bestellen, die vervolgens bij hun auto worden afgezet terwijl zij elders zijn. Hiervoor is het bedrijf gaan samenwerken met online supermarkt Mat.se, communicatie- en logistiek bedrijf PostNord en online speelgoed- en babywinkel Lekmer.com. (gizmag.com)

Lidl opent in Servië
In een interview met de Duitse financiële krant Handelsblatt heeft Lidl CEO Sven Siedel aangekondigd dat het bedrijf van plan is om in 2016 zijn eerste vestigingen te openen in Servië. (esmmagazine.com)

Anti-Walmart vakbond plant protesten tijdens Black Friday in de VS
Een door de vakbonden ondersteunde protestgroep heeft aangegeven van plan te zijn te demonstreren bij Walmartvestigingen in het land op de dag na Thanksgiving. Hiermee hopen de activisten de retailgigant te ontregelen tijdens de zogeheten Black Friday, wat het onofficiële begin is van het kerstretailseizoen. Dit jaar gaat de groep "food drives" organiseren ten bate van Walmartwerknemers. (washingtonexaminer.com)

SPAR Indonesia mikt op 55 winkels met 2018
SPAR Indonesia, dat in maart 2015 begon met het openen van drie vestigingen, heeft plannen voor uitbreiding op de korte en middellange termijn aangekondigd. Met het einde van 2015 hoopt de voornaamste SPAR-franchisenemer PT Ramayana Lestari Sentosa 15 vestigingen in gebruik te hebben, terwijl het streven voor eind 2018 neerkomt op 55 winkels. (igd.com)

Indonesia: Groeiplannen voor Matahari in 2016
Retailketen Matahari wil tijdens 2016 25 nieuwe vestigingen openen, waaronder 9 hypermarkten, 4 Foodmart supermarkten en 12 Boston-drogisterijen. De retailer gaat ook zijn groothandelszaken uitbreiden. De meerderheid van de nieuwe locaties zullen geopend worden in het oosten van het land. (igd.com)

Walmart onderzocht voor corruptie in Brazilië
Een onderzoek van de VS heeft bewijs gevonden van mogelijke corruptie van Walmart in Brazilië. Aanklagers hebben zich gefocust op $500.000 (€470.000) waarvan gedacht wordt dat dit naar iemand is gegaan die gehuurd is om toestemming van de Braziliaanse overheid te verkrijgen voor de bouw van twee winkels in de hoofdstad Brasilia. Dit zou volgens het onderzoek ergens tussen 2009 en 2012 gebeurd zijn. Rechercheurs gaan na of Walmart-werknemers op de hoogte waren van deze verdachte betalingen of deze misschien zelfs hebben goedgekeurd. (cnbc.com)

Lidl plant investering van €40m in Kroatië in 2016
Lidl is van plan om €40 miljoen te investeren in zijn Kroatische tak in 2016, vergeleken met de investering van €35 miljoen in dit jaar. De CEO van Lidl Hrvatska, Boris Lukšić, zei dat dit jaar beter zal zijn dan afgelopen jaar. Volgens hem is de omzet elk jaar toegenomen. De retailer is van plan om door te gaan met het openen van nieuwe vestigingen in Kroatië. Deze maand staat het aantal op 88 winkels. Lidl verwacht echter niet dat in 2016 de honderdste winkel zal worden geopend. (esmmagazine.com)

SPAR wil uitbreiden in Oman
SPAR's CEO heeft aangekondigd dat het van plan is om sterk uit te breiden in Oman. Het bedrijf wil met het einde van 2018 21 winkels in bedrijf hebben in onder andere de regio's Darsait, Ruwi en Al Hail. (igd.com)

Tuskys maakt plannen bekend
Tuskys heeft aangegeven klaar te zijn om actief te worden in de retailsector in Ethiopië. Vervolgens is het bedrijf van plan om aan de slag te gaan in Congo en Tanzania. Het bedrijf onderzoekt daarnaast mogelijkheden voor kleinere buurtwinkels in samenwerking met Vivo Energy, waarmee in de komende 2 jaar 75 nieuwe winkels in Kenia kunnen worden geopend. (igd.com)

Aandelen Costco Wholesale omlaag na E.Coli-uitbraak
De waarde van aandelen in Costco Wholesale Corp daalden onlangs met 0,77% tot $162,19 (€153,21). De aanleiding hiervoor is omdat gezondheidsfunctionarissen van het CDC hebben aangegven dat de kipsalade van Costco waarschijnlijk de oorzaak was van een E.Coli-uitbraak die 19 mensen heeft getroffen. (thestreet.com)

Canada: Winst in tweede kwartaal Couche-Tard omhoog
Alimentation Couche-Tard Inc. heeft zijn kwartaaldividend toe laten nemen met het behalen van een hogere winst in het tweede kwartaal. In het afgelopen kwartaal verdiende het bedrijf $415,7 miljoen (€294,7 miljoen), vergeleken met $286,2 miljoen (€202,9 miljoen) een jaar geleden. De omzet daalde tot $8,44 miljard (€5,98 miljard), waar dit vorig jaar $8,95 miljard (€6,34 miljard) was. (ctvnews.ca)

Publix betaalt $72 miljoen voor retailcentra in Wellington
Publix Supermarkets, dat nu al de grootste supermarktketen in Florida is, gaat zich ontwikkelen tot een grote landeigenaar. Het bedrijf heeft onlangs 71,5 miljoen (€67,5 miljoen) uitgegeven voor winkelcentra in Wellington en Jupiter.(mypalmbeachpost.com)

Tesco-chauffeurs dreigen met staking

Tesco heeft het salaris bevroren voor chauffeurs en winkelstafleden. in Belfast en Doncaster voor dit jaar. 700 werknemers hebben in reactie hierop gedreigd om voor het eerst in de aanloop naar de kerstperiode te gaan staken.. (telegraph.co.uk)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven