Herstelbesluit en exploitatieplan Nieuw Reijerwaard onherroepelijk

Woensdag 25 november 2015 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de beroepen tegen het herstelbesluit met betrekking tot het inpassingsplan en exploitatieplan Nieuw Reijerwaard. De Raad van State heeft alle beroepen ongegrond verklaard.

 

Bouw bedrijven kan starten
Het inpassingsplan en exploitatieplan Nieuw Reijerwaard zijn met deze uitspraak onherroepelijk geworden. Concreet betekent het dat de bouw van bedrijven in het gebied nu kan starten. Voorzitter van de Gemeenschappelijke regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), de heer Volbregt Smit: "Wij zijn blij dat met deze uitspraak van de Raad van State er nu duidelijkheid is over Nieuw Reijerwaard. We zijn al in gesprek met enkele partijen over vestiging op Nieuw Reijerwaard."

Procedure
Na de uitspraak van de Raad van State op 20 augustus 2014 over het inpassingsplan en exploitatieplan Nieuw Reijerwaard heeft Provinciale Staten in de vergadering van 12 november 2014 een herstelbesluit vastgesteld. Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan over enkele beroepschriften die tegen het herstelbesluit waren ingediend.

Foodcenter Reijerwaard
Het Foodcenter Reijerwaard in Barendrecht/Ridderkerk is het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland, met een groot aantal dienstverlenende bedrijven die elkaar versterken, zoals internationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groenten en fruit, koelcapaciteit en pallethandel. Het Foodcenter Reijerwaard biedt een breed scala aan vestigingsmogelijkheden speciaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een locatie waar de agrologistieke bedrijvigheid geconcentreerd is en waar goede verbindingen zijn.

Kavels beschikbaar
De GRNR heeft voor de uitbreiding hoge ambities op het gebied van duurzaamheid, duurzame energie en parkmanagement. Met dit inpassingsplan breidt het Foodcenter Reijerwaard uit met ruim 95 ha bedrijventerrein met werkgelegenheid voor ca 5000 mensen. Het terrein wordt ingericht als duurzaam bedrijventerrein. Er wordt een openbaar glasvezelnet aangelegd, een voorziening voor wachtende vrachtwagens etc. Ook worden de mogelijkheden voor een gezamenlijke duurzame energievoorziening onderzocht. De ondernemers die zich vestigen hebben invloed op het functioneren van het bedrijventerrein via bijvoorbeeld parkmanagement.
Op dit moment is ruim 15 ha beschikbaar voor de vestiging van bedrijven in de agro/vers/food-logistieke sector. Belangstellenden kunnen zich richten tot André Postema of Jelle van den Akker van Jones Lang Lasalle (010-4110440).

Meer informatie:
Christine van Grunsven, directeur GRNR
E: info@nieuwreijerwaard.eu
T: 06-22440750
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.