Bangladesh: uientelers herstellen van verliezen van vorig jaar

Telers in het Bogra-district van Bangladesh hopen zich te herstellen van de verliezen van vorig jaar door middel van recordoogsten van de vroege uienvariëteit T-Aman BINA-7 Dhan. Tot nu toe zijn de weersomstandigheden gunstig geweest en het Ministerie van Landbouwuitbreiding (DAE) heeft gezorgd voor een afgemeten agri-imput om de vroege wintervariëteiten tot een succes te maken.

Het DAE heeft zich als doel gesteld om een uienoogst te verwezenlijken op 203 hectare aan land verspreid over 12 upazila's (gemeentes) in het Bogra-district in het huidige seizoen. Het streven is 1,5 ton per hectare.

Deze doelstellingen worden waarschijnlijk behaald en zelfs overschreden, omdat telers naar verwachting aardappelen gaan telen op grotere stukken land dan in het vorige seizoen.

Om ervoor te zorgen dat het programma een succes wordt, zijn er stappen genomen door de Bangladesh Agriculture Development Corporation, Bangladesh Agriculture Research Institute en een aantal non-profit-organisaties om te zorgen voor een goede kwaliteit aan uienzaden voor de telers om zo een behoorlijke teelt te garanderen.

Bron: thefinancialexpress-bd.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.