Coles Nurture Fund investeert in lokale mangoteelt

Australische mangoteler Manbulloo breidt productie uit met 22.000 nieuwe bomen

De Australische mangoteler Manbulloo Mangoes heeft een rentevrije lening van €338.684 ontvangen van het Coles Nurture Fund om zijn productie uit te kunnen breiden. Met de lening hoopt Coles dat consumenten in de toekomst lokaal geteelde mango's kunnen blijven kopen.

De toekenning van de lening werd bekend gemaakt tijdens de verkiezing van Marie Piccone, directrice van Manbulloo, tot succesvolste ondernemer van het jaar.

Manbulloo is de grootste producent van Kensington Pride mango's in Australië. Dit seizoen zal het bedrijf meer dan 4.5 miljoen mango's via Coles verkopen.

Vanwege de groeiende vraag naar exotisch fruit zal Manbulloo de komende vier jaren flink uitbreiden. Op een areaal van 130 hectare zullen zo'n 22.000 nieuwe mangobomen worden aangeplant. 

Met het geld van het Coles Nurture Fund zullen de eerste stappen naar uitbreiding worden gerealiseerd. Zo'n 30 hectare land zal worden voorzien van een irrigatiesysteem en ook zullen er 5500 bomen aangeplant worden.

John Durkan van Coles legt uit dat Manbulloo hen al negen jaar lang eersteklas mango's aanlevert en ook Piccone van Manbulloo is blij samen te werken met Coles.

Vanwege de productie uitbreiding zal Manbulloo gedurende het hoogseizoen 60 extra arbeidskrachten in dienst nemen voor oogst- en verpakkingswerkzaamheden.

Ook zal het bedrijf ruim €680.000 investeren in 15 nieuwe plukmachines, die nodig zullen zijn om de grotere volumes te kunnen oogsten.Klik hier om verder te lezen www.queenslandcountrylife.com.au.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven