VS: herten richten schade aan in cranberry's

Cranberrytelers uit Jackson County werken samen met de staat aan het opzetten van een omheiningsprogramma dat hun gewassen beschermt tegen de wapiti, een grote hertensoort die onlangs in het gebied werden teruggebracht.

Al binnen twee weken nadat de herten in het gebied waren losgelaten kregen twee cranberrytelers bezoek van de dieren, iets wat de Wisconsin State Cranberry Growers Association had zien aankomen. 

Een van de telers heeft inmiddels een verzoek ingediend tot vergoeding van de schade die de herten aanrichtten aan de wijnstokken en dijken uit het speciale fonds dat hiervoor beschikbaar is. Jackson County is na Monroe County de grootste cranberryproducent van Wisconsin.

De DNR is bezig met het opzetten van een omheiningsprogramma in aangewezen wapiti-gebieden. Het programma is een aanvulling op bestaand beleid, dat grondeigenaren toestemming geeft hun land te omheinen ter bescherming van hun gewassen tegen herten en andere dieren. In het voorjaar zal de staat een besluit nemen over het programma.

Bron: lacrossetribune.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.