Nieuwe Nieuw-Zeeland vlag al op Chinese appelen gesignaleerd

Het ontwerp 'Silver Fern', (rood, wit en blauw), dat in de race is om verkozen te worden tot nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland, zou gebruikt zijn voor de verpakking van Chinese appelen. John Miller, uit het Nieuw-Zeelandse Tuaranga, maakte een foto van de betreffende fruitverpakking op de markt in Shanghai en baarde hiermee veel opzien op social media.

Het 'Silver Fern' ontwerp heeft concurrentie van 4 andere ontwerpen. Tot 11 december kunnen inwoners van Nieuw-Zeeland hun voorkeur voor één van deze ontwerpen aangeven door middel van een referendum. 

In maart 2016 zal vervolgens een tweede referendum plaatsvinden, waarbij gekozen wordt tussen het meest gekozen nieuwe vlaggenontwerp en de bestaande vlag.

Miller poste zijn foto op 14 november en ondertussen is het bericht al meer dan 10.000 keer gedeeld. Als onderschrift voegde Miller de volgende tekst toe: "Dit ontdekte ik onlangs op een fruitmarkt in Shanghai. Weten de Chinezen de uitslag van het referendum misschien al?" 
 
Het lijkt waarschijnlijker dat de verpakking het werk is van een onwetende fruithandelaar.

Volgens het reglement van het verkiezingscomité wordt het afdrukken, verspreiden of kopiëren van een stembiljet waarbij de keuze van de stemmer mogelijk beïnvloed wordt echter beschouwd als een overtreding.Bron: stuff.co.nz

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.