VS: Vraag naar spruiten gaat veel langer door

Het volume spruiten is dit jaar goed in Californië, waar het areaal dit seizoen toenam. Maar zelfs met een vergroot aanbod, zijn de prijzen vanwege een grote vraag hoog. 

"De volumes zijn zo'n 25% groter dan vorig jaar," zegt Steve Bontadeli van Pfyffer Associates. "De opbrengst per ha is kleiner en de formaten zijn klein, maar dat hoeft niet slecht te zijn, aangezien kleinere spruiten over het algemeen zoeter zijn." Ondanks de grotere volumes zijn de prijzen indrukwekkend. Op 19 november lag de prijs voor een doos van 11 kilo medium spruiten tussen de $38 en $42,50 (€35,70-39,95)."September en oktober waren altijd slappe maanden, waarin we meer productie hadden dan we kwijt konden. Maar nu is er continu vraag. Ik denk dat de groente is geaccepteerd als een vast onderdeel van het eetpatroon, het is niet langer een seizoensproduct," zegt Bontadelli. "Bovendien hebben we op het moment een productiepiek."

"Het is mogelijk dat de verkoop na Thanksgiving afneemt, maar de afzet is dit jaar zo groot dat het moeilijk is om te voorspellen wat er zal gebeuren. Er zit een gat tussen de groenteproductie aan de kust en in de woestijn, dit kan soms een stimulans zijn voor onze afzet. Daarna volgt de kerstperiode, waarin de vraag altijd het grootst is."

Voor meer informatie: 

Steve Bontadelli
Pfyffer Associates
+1 831 423 8472

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.