Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage

Ifresh Sjanghai: Succesvolle beurs voor Chinese AGF-sector

De iFresh China Fruit and Vegetable Expo werd in Sjanghai gehouden van 19 tot 21 november. Het was een van de eerste evenementen in China die volledig gericht is op de AGF-sector. De beurs werd goed bezocht op alle drie de dagen en de vloer van de locatie was goed gevuld.


Het enthousiaste team van ALSCO met de paarse kratten van het bedrijf op de achtergrond. Voor: Directeur Tony Sun. Achter van links naar rechts: Guan Yi, Ning Xin Cong, Xu Jian Hua, Pang Cun Yu, Li Mei Hua, Mina, Yang Xue, Zhuo Guang en Song Ji Hua. Het bedrijf investeert in logistieke koelingstechnologie voor de Chinese AGF- en bloemenmarkt.

Klik hier om een fotoreportage te zien

De Chinese AGF-markt ontwikkelt zich snel. Investeringen worden gedaan in oplossingen voor gekoelde logistiek en opslag, zij het vanuit een kleine basis. De Chinese fruitimport neemt toe en de retailomzet groeit. Retail in de grote steden en aan de oostkust heeft zich bijna geheel verplaatst naar online. iFresh biedt een platform om de laatste ontwikkelingen in de sector te volgen en om een aantal belangrijke spelers in de sector te leren kennen. Standhouders variëren van fruitimporteurs en -exporteurs tot telers, machinebouwers, aanbieders van technologie en (online) retailers. Een aantal internationale bedrijven waren ook aanwezig, met of zonder handelsvestigingen in China.De iFresh Expo geeft een goed beeld van de Chinese fruitsector. Vergeleken met vorig jaar was de editie van dit jaar bijna twee keer zo groot. Dat zorgt voor een goede mogelijkheid voor buitenlandse investeerders om de Chinese markt te verkennen. De organisatie zelf is tweetalig en verleent ondersteuning aan zowel standhouders als bezoekers. Dit vergemakkelijkt de communicatie en is een grote plus voor bezoekers die weinig Chinees spreken en die niet hun weg weten te vinden via Wechat of andere Chinese communicatiekanalen.
Klik hier om een fotoreportage te zien


Egypte en Spanje waren de best vertegenwoordigde buitenlandse exportmarkten. Beide landen exporteren citrus naar China en een aantal Egyptische en Spaanse telers waren aanwezig op de beurs. Chinese importeurs zoeken normaal naar telers en niet naar handelsmaatschappijen, maar hebben niet per se contacten lopen in de exportmarkten. Zodoende kan aanwezigheid op iFresh in Sjanghai toekomstige handel in de hand werken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.