Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Utrecht krijgt bloemenzaak die groenten serveert

Ondernemer Lars Mooren opent vanaf december zijn restaurant Le Jardin op de Mariaplaats in Utrecht. Het hoofdingrediënt van de gerechten is geen vis of vlees, maar groenten.

Het bedrijf komt op de plek waar tot voor kort restaurant Delano zat. Le Jardin zal niet alleen functioneren als restaurant. Er komen twee ingangen aan de voorkant van het pand. Een van de ingangen leidt naar een kleine bloemenwinkel, waar mensen bloemen kunnen kopen of koffie kunnen bestellen. De andere deur leidt naar het restaurant en fungeert binnenkort ook als de entree naar het boutique hotel dat erboven wordt gebouwd. Ook is er een serre gebouwd waar mensen zelf peren kunnen plukken en komt er een kas in het restaurant waar koks hun zelfgeteelde kruiden en misschien groenten kunnen plukken.

Het restaurant moet een nieuwe ervaring gaan bieden aan wat men tot nu toe gewend is in Utrecht. "We willen een nieuwe term introduceren, namelijk groentenomie", vertelt Mooren. "Een verbastering van gastronomie. Op traditionele menukaarten zie je vaak de bekende tournedos met wat garnituur en een saus. Wij doen het nu andersom, waarbij de groente het hoofdingrediënt wordt. Een van de gerechten wordt bijvoorbeeld bieten met frambozenazijn, kumquat, yoghurt en een kippenlevercrème."

Het idee is geïnspireerd op de kookwijze van beroemde chefkoks als Teresa Cutter en Niven Kunz. Zij werken volgens het 80/20-principe, waarvan tachtig procent de groenten is.

Bron: NU.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.