



Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
Top 5 - gisteren
- Nieuw-Zeelandse coöperatie koopt kas van de familie Levarht
- "Groenteprijzen in Spanje corresponderen nog niet met snel dalende prijzen in Nederland"
- Aanstaande maandag massale staking in Duitsland: "Alle sectoren doen mee"
- "Kleine stagnatie uienprijs was de eerste terugval van het jaar"
- Martens Asperges werkt samen met Fruitbedrijf Huids aan verdere ontwikkeling eigen afzet
Top 5 - afgelopen week
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “Dit is een winkel die al 30 jaar niet meer bestaat”
- "We kunnen als kleinere coöperatieve een mooi alternatief zijn voor twijfelende telers"
- Conservenfabriek moet onterecht ontslagen directeur miljoen betalen
- "Prijsniveau Egyptische uien dichtbij Hollandse"
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Gelukkig is er meer begrip bij klanten dat tariefverhogingen onontkoombaar zijn"
- "Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"
Weer
Utrecht krijgt bloemenzaak die groenten serveert
Het bedrijf komt op de plek waar tot voor kort restaurant Delano zat. Le Jardin zal niet alleen functioneren als restaurant. Er komen twee ingangen aan de voorkant van het pand. Een van de ingangen leidt naar een kleine bloemenwinkel, waar mensen bloemen kunnen kopen of koffie kunnen bestellen. De andere deur leidt naar het restaurant en fungeert binnenkort ook als de entree naar het boutique hotel dat erboven wordt gebouwd. Ook is er een serre gebouwd waar mensen zelf peren kunnen plukken en komt er een kas in het restaurant waar koks hun zelfgeteelde kruiden en misschien groenten kunnen plukken.
Het restaurant moet een nieuwe ervaring gaan bieden aan wat men tot nu toe gewend is in Utrecht. "We willen een nieuwe term introduceren, namelijk groentenomie", vertelt Mooren. "Een verbastering van gastronomie. Op traditionele menukaarten zie je vaak de bekende tournedos met wat garnituur en een saus. Wij doen het nu andersom, waarbij de groente het hoofdingrediënt wordt. Een van de gerechten wordt bijvoorbeeld bieten met frambozenazijn, kumquat, yoghurt en een kippenlevercrème."
Het idee is geïnspireerd op de kookwijze van beroemde chefkoks als Teresa Cutter en Niven Kunz. Zij werken volgens het 80/20-principe, waarvan tachtig procent de groenten is.
Bron: NU.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-20 Inkoop verse groenten en fruit door horeca in 2022 hoger dan voor corona
- 2023-03-17 Gemberschijven, rode peperringen en Jalapeño-ringen
- 2023-03-14 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-14 Cateraar Sodexo lanceert samen met Quorn CO2-neutrale recepten
- 2023-03-09 McDonald's Frankrijk vervangt frites tijdelijk door groentefrietjes
- 2023-03-07 HelloFresh boekt recordomzet over 2022
- 2023-02-28 Makro Nederland lanceert nieuwe horecawebshop
- 2023-02-28 Omzet horeca blijft nagenoeg gelijk in vierde kwartaal
- 2023-02-27 "Positieve cijfers over de horecasector vertellen niet het hele verhaal"
- 2023-02-22 Crisis lijkt foodservice bespaard te blijven. Hoe kan dit?
- 2023-02-17 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-08 NextDeli opent foodservice wereld
- 2023-02-07 Colruyt Group introduceert Spar For You: nieuwe foodservice gericht op on-the-go consumptie
- 2023-01-31 Eerste McDonalds zonder personeel
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-04 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid