Nijs van Zuilen, Berrybrothers:

"In weken rond Kerst verdubbelt vraag naar rode bessen"

Tholen - "Momenteel is het rustig met de verkoop van rode bessen, maar dat is normaal rond deze tijd. De afgelopen weken zijn er veel bessen verkocht en de voorraden zijn vergelijkbaar met vorig jaar. We verwachten dus ook weer door te gaan met het Hollandse product tot in april. Daarna schakelen we over op Rovada uit Chili", vertelt Nijs van Zuilen van Berrybrothers met een productie-areaal van ruim 70 hectare één van de grootste rode bessentelers in Europa.Kwalitatief zien de rode bessen er volgens de teler goed uit. "In de warme zomerweek begin augustus zijn er wel wat bessen verbrand, maar die zijn eind augustus / begin september al weg gegaan. De rode bessen, die nu aangeboden worden, zijn kwalitatief prima. De verkoopprijs van de rode bessen bij Berrybrothers liggen op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar."
 


"Concurrentie uit andere Europese landen wordt minder omdat de productielanden elders nu leeg beginnen te raken. Zo nemen de producties in Italië af. Rond Kerst verwacht ik meer vraag uit die hoek. De feestdagen zijn altijd goed voor de bessen verkoop. Tussen week 50 en 1 verdubbelen de verkoopvolumes", vertelt Nijs.In februari 2016 zal Berrybrothers voor de tweede keer deelnemen aan de Fruit Logistica in Berlijn. "Vorig jaar werden onze deelname en nieuwe verpakkingslijn erg goed ontvangen, dus we kijken uit naar de beurs volgend jaar."

Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Mob: 06 4670 8453
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.