Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

door daling areaal in Huelva en Marokko

Egypte hoopt op langer aardbeienseizoen

Tholen - Het Egyptische aardbeienseizoen is weer begonnen. Tulpingroep vloog begin deze week de eerste naar België en Alain Tulpin vertelt dat de volumes nog zeer beperkt zijn. "De meeste grote exporteurs starten pas donderdag of vrijdag met de levering van Egyptische aardbeien. Dat is ongeveer een week later dan vorig jaar." Vorig jaar werd zo'n 8000 ton Egyptische aardbeien naar Europa geëxporteerd.Hoge temperaturen en regen
Hij geeft aan dat dit met name komt omdat temperaturen tijdens de plantperiode in september te hoog waren. "Temperaturen kwamen tot 39°C, wat uitzonderlijk is voor september in Egypte. Daarnaast was er vertraging door de overvloedige regen in Alexandrië, waardoor het vele dagen bewolkt was in Caïro en omliggende gebieden."

Alain verwacht dat de grote hoeveelheden pas na 10 december komen. "Er is over het algemeen meer aangeplant in Egypte. De prognoses lopen zeer uiteen, maar over het algemeen kan gesteld worden dat er een 15% meer is aangeplant." Hij vindt dat men zich dat ook niet op blind moet staren dat het areaal is uitgebreid. "Egypte is ook een grote leverancier van aardbeien aan de Golfstaten, waar ook elk jaar meer aardbeien worden geconsumeerd." Een voordeel voor Egypte is het dalende areaal in Huelva en Marokko. "Hierdoor hopen de Egyptenaren langer te kunnen doorgaan en zo nog de markten in februari ook bevoorraden", besluit hij.

Tulpin Group is al zo'n 15 jaar gespecialiseerd in de luchtvracht van groenten en fruit en vervoert met name naar Engeland. Het belangrijkste product voor Tulpin Group is de aardbei.

Voor meer informatie:
Alain Tulpin
Tulpin Group
tulpingroup@skynet.be
www.tulpingroup.eu
Tel: +32 59 80 66 33


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.