"Noten verlagen risico op hart- en vaatziekten"
"Onze onderzoeksresultaten ondersteunen eerder onderzoek in het idee dat noten het risico op hart- en vaatziekten kunnen verminderen", aldus Dr. Falk. "Noten bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals onverzadigde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. De walnoot is de enige noot die een aanzienlijke hoeveelheid bevat van alfalinoleenzuur (ALA), de plantaardige vorm van omega-3s: namelijk 2,5 gram per portie (zo'n 30 gram).
De onderzoekers kwamen er ook achter dat het eten van minstens twee porties noten per dag sterkere effecten op je totale cholesterol en LDL-cholesterol heeft. De resultaten lieten ook zien dat de consumptie van noten vooral belangrijk kan zijn voor het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten bij mensen met diabetes type 2.
Meer dan twintig jaar onderzoek heeft aangetoond dat walnoten kunnen helpen de risicofactoren voor hart- en vaatziekten kunnen verlagen door het slechte LDL-cholesterol te reduceren met 9-16% en de diastolische bloeddruk met 2-3 mmHg. Ook kunnen ze het HDL-cholesterolniveau en het algehele cholesterolniveau verlagen, kunnen ze ontstekingen verminderen (als gemeten door het C-reactieve eiwit) en de arteriƫle functies verbeteren. Het reduceren van deze factoren - belangrijke bijdragen aan het risico op hartziekten - is een belangrijke stap richting een gezonder hart.
Voor meer informatie, bezoek www.walnuts.org.