Agrico betaalt leden drie miljoen euro na over oogst 2014

Coöperatie Agrico heeft aan haar leden in de afgelopen week een nabetaling gedaan van 3 miljoen euro die is ontstaan na bijzondere meevallers. Vrijdag 13 november heeft de ledenraad van coöperatie Agrico de jaarrekening over 2014/2015 besproken. Op voorstel van het bestuur is de raad akkoord gegaan met het opnemen van een nabetaling van 3 miljoen euro in de jaarrekening.Na vaststelling van de uitbetalingscapaciteit eind mei bleek sprake van een bijzondere financiële meevallers. Het gevolg hiervan was dat het resultaat van Agrico veel hoger uitkwam dan vooraf ingeschat was. In navolging van de ambitie van Agrico, het generen van maximaal inkomen voor haar leden, heeft het bestuur aan de ledenraad het voorstel gedaan om een nabetaling op alle pools te doen voor een totaalbedrag van drie miljoen euro.

De nabetaling is over alle poot- en consumptieaardappelen die in de pool geleverd zijn en bedraagt gemiddeld 231 euro per hectare. Per 100 kg ontvangen de pootgoedtelers van Agrico 0,64 euro en de consumptietelers 0,44 euro.

Komende week ontvangen de leden van Agrico het jaarverslag. De jaarrekening zal in de centrale ledenvergadering van 10 december worden toegelicht aan de leden.

Meer informatie:
Agrico
Linda de Jong-Hoeksma
T: +31 (0)527 639980
E: l.de.jong@agrico.nl
www.agrico.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.