Nieuwe online supermarkt wil over heel VK uitbreiden

Nieuw-Zeeland: New World gaat voorgesneden groenten verkopen

365 gaat Whole Foods-winkels aanvullen
De 365 by Whole Foods-winkels, die medio 2016 geopend gaan worden, zullen volgens CEO John Mackey een positieve impact hebben op Whole Foods. "Als je niet bereid bent om zelf je businessmodel aan te vallen, kun je niet verwachten dat anderen dat ook niet zullen doen," zei hij. Je moet bereid zijn jezelf te ontregelen, omdat anderen jou ook gaan ontregelen. Maar ik denk niet dat 365 zoveel gaat ontregelen bij Whole Foods Market. Ik denk dat het juist zal helpen om het merk te ontwikkelen, omdat de winkels nieuwe ideeën zullen introduceren, die de evolutie van Whole Foods zullen versnellen." (supermarketnews.com)

Fresh Thyme gaat vijf winkels openen in Omaha
Fresh Thyme Farmers Market introduceert zichzelf in Omaha met de planning van vijf vestigingen in deze regio. De snel groeiende retailer bouwt de locaties op een dag rijden van het distributiecentrum in Chicago en is ook van plan om vijf vestigingen te openen in Iowa. Klik hier om verder te lezen op omaha.com.

Natural Grocers plant 23 nieuwe winkels en voldoet aan verwachtingen vierde kwartaal
Natural Grocers van Vitamin Cottage is van plan om zijn winkelbestand met bijna een kwart uit te breiden in het komende jaar, door minstens 20 nieuwe vestigingen te openen in oktober. De retailketen, die zich heeft gespecialiseerd in natuurlijke en biologische producten lichtte zijn plannen voor uitbreiding toe toen het bedrijf zijn resultaten van het vierde kwartaal bekend maakte. Dit fiscale jaar zag Natural Grocers een groei in zijn met omzet van 20% tot $624,7 miljoen (€584,49 miljoen). De vergelijkbare winkelomzet steeg met 5,9%. De netto winst steeg met 20,3% tot $16,2 miljoen (€15,16 miljoen). De winst per aandeel was $0,72 (€0,67) in dit fiscale jaar. Natural Grocers ging naar de beurs in 2012 en opende 16 nieuwe winkels in 2015, wat een meer is van in 2014. In 2016 zijn plannen voor 23 nieuwe locaties. (denverpost.com)

Zuid-Afrikaanse retailer ziet mogelijkheden bij de grens tussen Zambia en Congo.

De Zuid-Afrikaanse retailer Fruit & Veg City is van plan om een groothandelscentrum op te zetten bij Kasumbalesa, een stad op de grens tussen Congo en Zambia. Volgens het hoofd van het bedrijf, Frans van der Colff, kan ongeveer 50% van de groente lokaal verkregen worden, terwijl andere markten moeilijker zijn en meer import vanuit Zuid-Afrika vereisen, waarbij extra kosten komen kijken als tarieven en transport komen kijken. Sla wordt bijvoorbeeld met moeite uit Ghana geïmporteerd. (howwemadeitinafrica.com)

Nieuw-Zeeland: New World begint verkoop voorgesneden groenten 
De Nieuw-Zeelandse supermarktketen New World gaat voorgesneden groenten verkopen. Ze zijn verkrijgbaar in bulk voor $NZ9,99 (€6,13) per kilo in de vestigingen in Te Rapa en Brookfield. "Het product wordt elke drie dagen ververst om een maximale waarde en versheid te garanderen," zei Chris Grace van New World. "Het is nog vroeg en de verkoop is nog wat laag, maar degenen die gebruik maken van onze voorgesneden groenten houden van het gemak." (news.com.au)

Amazon's Prime boodschappenleveringsdienst breidt uit in Californië
Amazon gaat zijn bezorgdienst Prime Now uitbreiden in San Diego en de omgeving daarvan. De supersnelle leveringsdienst wordt exclusief aangeboden aan Prime-leden en levert binnen het uur zijn bestellingen af vanuit een assortiment van duizenden producten en AGF. (nasdaq.com)

Nieuwe online supermarkt wil over heel VK uitbreiden
De onafhankelijke online supermarkt Bearfaced Groceries lanceert zijn bezorgdienst aan particulieren en bedrijven in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is van plan om ook in de rest van het land aan de slag te gaan. Bearfaced Groceries biedt een portal voor verse, betaalbare waren met een groot bestand aan leveranciers voor AGF, vlees, vis en drank. (retailtimes.co.uk)

Waitrose opent nieuwe high-tech-winkel
Waitrose opent een nieuwe winkel in Londen, die de eerste in het Verenigd Koninkrijk zal zijn die versgemaakte sushi aan zal bieden. De nieuwe sushi-afdeling wordt opgezet in samenwerking met Sushi Daily, een Europese marktleider op het gebied van sushi-restaurants. Daarnaast zal sprake zijn van toonbanken voor vers vlees en vis, een bakkerij met zithoek en een uitgebreide afdeling voor wijn. Consumenten hebben daarbij toegang tot diensten als "scan as you shop, Waitrose Quick Check en click & collect. Bestellingen kunnen via iPads van de winkel online besteld worden. (nineelmslondon.com)

Fresh Market heeft "agressieve" plannen om verlies aan winkelverkeer tegen te gaan
The Fresh Market heeft aangegeven dat het bedrijf "agressieve" nieuwe initiatieven heeft opgezet om het verlies aan winkelverkeer tegen te gaan, nadat de resultaten van het derde kwartaal lager dan verwacht bleken te zijn. In het derde kwartaal was sprake van een toename in omzet van 3,3%, maar nam de vergelijkbare winkelomzet af met 3,7%. De netto winst was verminderd met 32,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. (supermarketnews.com)

Co-op opent 110 winkels in 12 maanden
The Co-operative Food heeft onlangs zijn 110de winkel van dit jaar geopend in Londen, als onderdeel van het grootste uitbreidingsplan van het bedrijf tot nu toe. In 2016 is Co-op van plan om nog eens 120 vestigingen te openen. (talkingretail.com)

65% van werknemers 7-Eleven-winkels wordt onderbetaald
Twee derde van alle 7-Eleven-vestigingen in Australië heeft hun werknemers onderbetaald, zo blijkt uit onderzoek van de senaat. De commissie die het onderzoek uitvoerde, heeft sinds september 600 klachten gekregen. Deze zijn naar schatting afkomstig van 400 verschillende winkels. "We hebben klachten uit elke staat gekregen. Het is echt een systematisch probleem," zei Dr Cousins van de commissie. (smh.com.au)

Diensten Google Express breiden uit naar Zuid-Californië
Google heeft aangekondigd dat het zijn thuisbezorgingsdienst Google Express verder gaat uitbreiden in Zuid-Californië. De consumenten van dit gebied kunnen dan bij grote ketens als Costco Wholesale, Target, Kohl', L'Occitane en Provence hun bestelling plaatsen, die ze de volgende dag geleverd krijgen. Google Express doet momenteel nog niet aan het leveren van versproducten. (news.investors.com)

VK: Supermarkten moeten meer lokaal fruit inslaan, zegt teler
Klik hier om het artikel te lezen.


Bowie en Suitland zijn slechts topje van de ijsberg voor Lidl in Prince George's County
Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.