Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rien Panneman: "We zien behoorlijke groei van convenience in Duitsland"

Nieuwbouw Fresh Care in Dronten krijgt vloeroppervlakte 28.000 m2



Tholen - De Staay Food Group ondertekende vrijdag 21 november de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe onderkomen van Fresh Care in Dronten. De nieuwbouw komt wordt op enkele honderden meters van het huidige pand op bedrijventerrein 'De Poort van Dronten' gebouwd en zal naar verwachting begin 2017 gereed zijn. Staay is dan de eigenaar van een terrein van 32 hectare in Dronten. Het nieuwe onderkomen heeft een vloeroppervlakte van 28.000 m2.



Fresh-Care heeft in Dronten een omzet van 80 miljoen euro en het bedrijf verwacht de komende jaren een stijging van meer dan 10% per jaar. "Onze omzet zit flink in de lift, maar de huidige fabriek is vrij klein en het ruimtetekort beperkt ons nu in verdere groei. Nu hebben we 350 mensen in Dronten werkzaam, maar we verwachten zeker in de beginfase in het nieuwe pand naar ruim 500 medewerkers te gaan", vertelt directeur Rien Panneman.



"We zijn hier in Dronten in 2001 door een toevalligheid begonnen door de overname van Hoeve Dronten en dat is goed bevallen. De markt voor gesneden groenten en fruit, zoals soepgroenten en maaltijdsalades, zit in de lift. Het aantal spelers op de Nederlandse markt is goed verdeeld. Iedereen heeft zijn vaste klanten, waar langdurige relaties van zijn ontstaan. Daarop kun je investeren", licht Panneman, toe. "We zien nog genoeg ruimte in de markt, met name in onze belangrijkste markt Duitsland, waar 'convenience' met een forse inhaalslag bezig is."



De locatie in Dronten bevalt de directeur goed. "We hebben een goede band met de gemeente en hebben alle medewerking gekregen. De gemeente heeft ons overtuigd en moreel min of meer gedwongen om voor Dronten te kiezen. Er is bij de gemeente grandioos werk verricht om ons te faciliteren. Het voelt als een warm bad en die modder aan de auto nemen we dan maar voor lief", besluit Rien, lachend.


Ondertekening