Duitse bloemkool lang verkrijgbaar

"De vraag naar bloemkool is momenteel erg stabiel", zegt een Duitse groothandelaar. "Ook de beschikbaarheid van het product is erg goed." Zo heeft het milde weer van de afgelopen weken een positief effect op de Duitse oogst gehad. "Door de hogere temperaturen konden veel telers de oogst tot nu rekken", aldus de deskundige.Schommelende prijzen
"Hier had nauwelijks iemand op gerekend", zegt de handelaar. "Bloemkool is over het algemeen erg prijsgevoelig. Wanneer bloemkool schaars is, stijgen direct de prijzen en is het aanbod groot, dan dalen ze. Hierdoor is de prijsontwikkeling in de komende weken moeilijk te voorspellen." Zo moesten de handelaren hun prijzen vanwege de toegenomen beschikbaarheid onlangs weer verlagen.

Consumptie
Vooral in de zomermaanden is de vraag naar bloemkool erg groot, legt de handelaar uit. "We mogen echter ook niet klagen over de consumptie in z'n algemeenheid. In Duitsland is bloemkool een zeer geliefde groente. In andere Europese landen daalt de consumptie daarentegen jaarlijks."

Waren uit het zuiden
"Nu de temperaturen lager worden, zal de beschikbaarheid van Duitse offertes merkbaar afnemen", aldus de groothandelaar. "Binnenkort verwachten we versproducten uit het Middellandse Zeegebied. Daar is de beschikbaarheid echter nog niet al te groot."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven