Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nederlandse standhouders

Fotoreportage: aardbei- en aspergebeurs ExpoSE

Tholen - In Karslruhe werd vorige week voor de twintigste maal de aardbei- en aspergebeurs ExpoSE georganiseerd. De aardbei- en aspergeteelt maakt in Duitsland grote ontwikkelingen door en dat was terug te zien op de beurs. Gelijktijdig werd ook de ExpoDirect georganiseerd, gefocust op thuisverkoop.
Exposanten
In totaal waren er op de jubileumeditie 425 exposanten, een record. Een deel van de standhouders was niet direct te koppelen aan de aardbei- of aspergesector, maar desondanks bood de beurs een interessant beeld op de huidige sector. Automatisering en kwaliteitsverbetering kwamen dikwijls aan bod.

Ook Nederlandse toeleveranciers waren op de beurs ruimschoots te vinden. In totaal waren er 84 buitenlandse exposanten uit 16 landen. Nederland vervulde daar met veertig standhouders bijna de helft van. Onder hun vooral veel plantenkwekers, maar ook technische toeleveranciers.


Rondetafelgesprek over direct vermarkten

ExpoDirekt
De regionale markt is voor de aardbei- en aspergesector in Baden-Württemberg van groot belang. Dit bleek ook uit het rondetafelgesprek over de regio als kans voor de sector. Michael Koch van AMI toonde met cijfers aan dat de vraag naar regioproduct substantieel is en dat bedrijven daar ook steeds meer op inspelen. Daarna sprak hij met Simon Schumacher, Christoph Hintze (LVG Heidelberg) en Gerald Langerak, Hans de Groot, Wouter Verkerke hierover. Zij waren vanwege een handelsmissie aanwezig op de beurs.


Zoals Simon Schumacher, woordvoerder van het 'Verband Süddeutscher Spargel- und Erdbeeranbauer', vooraf had aangekondigd, konden de bezoekers naast asperges en aardbeien ook andere bessen op de beurs vinden: "Veel van onze bezoekers en leden telen naast asperges en aardbeien ook verschillende soorten bessen. Daarom willen we dit segment in de toekomst nog meer in onze beurs integreren.""Onze klanten en vakbezoekers willen innovaties zien". Daar is Thomas Keßler van het verpakkingenbedrijf Team Pack zeker van. Zo presenteerde Team Pack haar 'Ruck-Zuck-Körbe', mandjes met een geïntegreerde draaggreep. Exposanten uit Spanje en Italië presenteerden hun nieuwste bessenteelten. Zo kon men zich bij de stand van het Spaanse bedrijf Plansa laten informeren over de nieuwe aardbeienrassen 'Dream' en 'Deluxe'. De beurs maakte ook dit jaar zowel de exposanten als de bezoekers in gelijke mate enthousiast. "De internationalisatie van expoSE is voor ons als exposanten erg belangrijk. We zijn weer erg tevreden met de beurs", zei producent Helmut Steinmetz.

Volgend jaar zal de 21e editie van expoSE in Karlsruhe plaatsvinden. Veel exposanten hopen ook dan weer op een flink aantal bezoekers. 
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.