Rwanda stroomlijnt aardappelhandel

In Kagali, Rwanda, is een nieuwe groothandelsmarkt geopend. Francois Kanimba, Minister van Handel, legt uit dat hij hoopt dat met de opening van deze markt een einde komt aan het probleem van 'uitbuiting' door de Ierse tussenhandelaren en prijsschommelingen in de aardappelsector. Ook hoopt men op deze wijze de Ierse aardappelhandel in het land te stroomlijnen.

Aardappeltelers klagen er al lang over dat zij hun producten onder de kostprijs moeten verkopen. Volgens Kanimba werd de aardappelhandel in Rwanda ontwricht door het grote verschil tussen de prijs die handelaren aan telers betalen en de consumentenprijs van aardappelen, met name in Kigali, omdat de handel tot nu toe ongeorganiseerd verliep. 

Kanimba gaf verder nog aan dat het gebrek aan afzetmogelijkheden gedurende bepaalde periodes lijdt tot prijsdalingen die niet kostendekkend zijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.