SmartTraxx-technologie van Locus Traxx Worldwide

Indiase fruitexporteurs verzekerd van juiste temperatuur in containers

Locus Traxx Worldwide, specialist in realtime technologie van temperatuur- en locatiebeheer voor bederfelijk voedingswaar, heeft Golden Age Intertrade aangewezen als z'n eerste vertegenwoordiger in India. Middels deze samenwerking hebben nu ook Indiase exporteurs toegang tot nieuwe instrumenten voor het behoud van productkwaliteit.

Door de overeenkomst met Locus Traxx Worldwide Europe kan Golden Age Intertrade via de SmartTraxx™-GO-productlijn realtime informatie verkrijgen over goederen, ongeacht of ze over land, zee of lucht worden getransporteerd.

De volledige SmartTraxx™-reeks, die de GO, GO XL en GO LUX omvat, zal voor Indiase bedrijven via een lokale distributeur beschikbaar zijn. Volgens Rohit Ashok Pandhare van Golden Age Intertrade werd zo'n innovatieve oplossing nog nooit eerder in India aangeboden. "Het belangrijkste probleem voor Indiase exporteurs is dat de koudeketen niet adequaat gehandhaafd wordt als de containers naar de haven van Nhava Sheva worden vervoerd, waardoor er soms temperatuurschommelingen van wel acht graden worden gemeten", vertelde Pandhare. "Dat is uiteraard niet goed voor het product, maar met de SmartTraxx™-technologie kunnen exporteurs producten in realtime beheren om te verzekeren dat de juiste temperatuur in de containers wordt gehandhaafd."

Golden Age Intertrade zal de SmartTraxx™-technologie voornamelijk aan mango- en druivenexporteurs uit de staten Maharashtra, Gujarat, Karnataka, Tamil Nadu en Kerala aanbieden. Ook leveranciers van granaatappelen, bananen en groenten kunnen de technologie afnemen.

De exportmarkten voor de producten van Golden Age Intertrade zijn de EU, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië voor druiven en de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, het Verenigd Koninkrijk en Koeweit voor mango's.

Over Golden Age Intertrade
Golden Age Intertrade wordt gerund door Rohit Ashok Pandhare, een ervaren sectorprofessional die sinds 1993 in de druivenexport werkt. Het bedrijf biedt ondersteuning en marketingdiensten aan exporteurs en heeft een groot netwerk van internationale contacten.

Voor meer informatie:
Jan-Willem Schrijver
Locus Traxx Worldwide Europe
Tel:+32 (0)3 218 21 60
E-mail: jan-willem.schrijver@locustraxx.com
www.locustraxx.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven