Wim Moerdijk, Monie:

"Vraag naar uien van alle kanten"

Tholen - De handel in uien loopt deze weken lekker door. "Ik verwacht hoge exportcijfers deze weken. Er is een brede vraag van alle kanten. Afrika, Panama, Brazilië, het Verre Oosten, Italië, ze doen allemaal mee. Alleen de export naar het Verenigd Koninkrijk is rustiger. Daar wil men de prijs niet betalen", vertelt Wim Moerdijk van sorteer- en pakstation Monie uit Nieuwdorp, dat jaarlijks zo'n 40.000 ton uien verwerkt, waarvan ongeveer 40% uit klasse I uien bestaat."Hoe de markt een vervolg krijgt, weet je niet. Tot kerst zal de grote vraag wel aanhouden, maar het is even afwachten hoe het gaat als Senegal in januari de orders vermindert. Dat is koffiedik kijken. De handel in rode uien is lang rustig geweest, maar deze gaan nu ook breed weg", vervolgt Wim. "De kwaliteit van de uien is over het algemeen prima. Natuurlijk zijn er partijen die tegenvallen, maar er zitten ook hele goede tussen. Wel is er gemiddeld genomen wat meer tarra dan vorig jaar."

"De boeren ruiken natuurlijk kansen en willen steeds meer geld hebben, maar ik heb wel het idee dat de handel nu steeds meer zegt dat het nu genoeg is. Anders neemt de weerstand uit het buitenland ook toe. Telers wordt 18-20 cent betaald en als ze goede opbrengsten en kwaliteitsuien hebben, kunnen ze daar goed geld mee verdienen. In de baal ligt het prijsniveau rond de 23-25 cent."

Voor meer informatie:
Monie Nieuwdorp
Hertenweg 61
4455TK Nieuwdorp
Tel: 0113-612845
info@monie.nl
www.monie.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.