Toenemende vraag Egyptisch citrus

Volgens exportmanager Ahmed Saied is de Egyptische HAMA Holding voor Financiële Investeringen van plan om zijn volume aan easy-peelers geleidelijk toe te laten nemen. "Dit jaar hebben we al een enorme hoeveelheid, ergens rond de 10.000 ton aan mandarijnen in goede variëteiten. Deze zijn ook het bezit van onze teeltbedrijven, dus hebben we een goede mogelijkheid om onze capaciteiten voor het exporteren van mandarijnen naar verschillende regio's in de wereld te vergroten. Binnen 2 à 3 jaar verwachten we rond de 60.000 ton aan mandarijnen te exporteren."

 
Wat sinaasappelen betreft zegt hij dat het bedrijf zijn volume aan Baladi en Valencia heeft vergroot, maar ook het volume aan Navel heeft verlaagd wegens het korte tijdsframe voor export. Navel-sinaasappelen verkrijgen een goede kleur in de laatste week van december, terwijl de Valencia begint in de eerste week van februari, waardoor er slechts ruimte is voor vijf weken. Het aanbod aan Navel is groter dan de vraag. Telers planten meer Valencia om het seizoen te rekken.
 

Met betrekking tot exportmarkten lag de focus van HAMA vorig jaar op Litouwen, Rusland, Dubai en China. Dit jaar wordt China waarschijnlijk een van de belangrijkste bestemmingen. "Deze markt is een van onze prioriteiten, omdat we al de benodigde faciliteiten hebben. We hebben de grootste koelopslag in het Midden-Oosten, waar we ongeveer 5000 pallets aan fruit voor 3 tot 4 maanden in optimale conditie kunnen houden," legt Saied uit. Hierdoor is HAMA in staat om grote volumes naar China te verschepen. Vorig jaar was er sprake van 160 containers, maar in dit seizoen zullen tussen de 350 en 400 containers verscheept worden.
 

Het opvoeren van de exportvolumes is in feite een noodzaak voor HAMA, omdat het areaal elk jaar toeneemt en HAMA de markt voor zijn Europese klanten niet aan wil laten tasten. "We zoeken een balans tussen al onze markten en willen onze marktaandelen op hun huidige niveaus behouden. Het enige verschil in markten als Rusland of de Oekraïne ligt in de prijzen, maar volumes zullen grofweg hetzelfde blijven," verzekert hij.

Wat kwaliteit betreft meldt Saied dat het fruit naar verwachting de gewenste standaard behaalt, hoewel HAMA op koud weer wacht om de sinaasappelen kleur te geven, zodat ze vroeg geëxporteerd kunnen worden. Saied verwacht voor groottes ongeveer hetzelfde, met een verschil van 5% tot 10% meer of minder. Hij verwacht ook geen problemen met het behalen van de brixwaarden, die gevraagd worden op de Chinese markt.

Voor meer informatie:
 
Ahmed Saied
HAMA Holding for Financial Investments
Tel: +20 241 39 400 Ext:120 
Fax: +20 241 70 069
Mobile : +20 120 767 1444
Skype ID: a.saied@hamaholding.com
Website: www.hamaholding.com
Website :http://www.elgebaly.net
Website:www.hamafood.com
 
 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.