Controles aan de Franse grens vertragen transport

Volgens de provinciale secretaris van het COAG-Almeria, Andrés Góngora, zijn er op dit moment problemen met filevorming. "Dit geldt vooral voor verkeer dat Frankrijk wil verlaten, gezien verschillende transporteurs al hebben aangegeven dat ze voor zoveel als zes uur werden opgehouden door controles," zegt Andrés.

Op de grens met Frankrijk zijn de veiligheidsmaatregelen zo strikt mogelijk. Alle voertuigen die het Franse grondgebied binnen willen komen of willen verlaten worden geïnspecteerd en worden gevraagd om documentatie te geven. Hierdoor is Andrés van mening dat "klanten niet moeten klagen als een verzending niet op redelijk op tijd komt, omdat hier sprake is van overmacht."

Het meest algemene probleem voor transportbedrijven is het tijdsverlies bij de grensovergang, hoewel niet alle bedrijven hierdoor achterstand oplopen. Francisco Ramírez van Almeria Cargo: "Tot nu hebben we geen enkele problemen gehad met onze vrachtwagens. We merken wat vertragingen als we het Franse grondgebied verlaten, maar zelfs dan komen onze verzendingen op tijd aan. Sterker nog, deze zelfde morgen moest een truck op zijn bestemming aankomen en ondanks dat er wat minuten verloren zijn gegaan door de controles, was hij uiteindelijk op tijd daar."

Een ander probleem dat aan het licht komt door bedrijven als Frío Guerrero is dat sommige verzendingen, die via Parijs of Lille moesten gaan, nu omgeleid en verscheept worden naar andere markten. "Dit heeft echter niet geleid tot serieuze problemen," verzekert Christian Guerrero, manager van het bedrijf.

In elk geval zijn zowel transportbedrijven als landbouworganisaties het met elkaar eens dat als de uren verstrijken dingen weer als normaal worden en dat er minder vertraging is bij het betreden en verlaten van het Franse grondgebied.

Bron: fhalmeria.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.