Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ashok Motiani (Freshtrop): gekleurde druiven meer in trek

Druivenseizoen India vroeg van start met grotere volumes

Hoewel de druivenoogst in India dit jaar ongeveer twee weken vroeger van start gaat, betekent dit nog niet dat de druiven al gereed zijn om verscheept te worden. Het oogstvolume zal naar verwachting hoger zijn dan voorgaande jaren, waardoor de prijzen naar verwachting lager zullen uitvallen.

"Sommige telers zijn al begonnen met het verschepen van pitloze blauwe druiven maar wij verwachten niet dat het fruit gereed zal zijn voor half december," legt Ashok Motiani van Freshtrop uit. "Wij verwachten onze eerste vrachten in januari te kunnen transporteren. Vanwege de hoge temperaturen, is het seizoen voor zowel blauwe als witte pitloze druiven vervroegd. Als gevolg hiervan zal het seizoen ook eerder eindigen namelijk in de tweede week van april. Dit is twee weken eerder dan gebruikelijk."

"Tot dusver zijn de weersomstandigheden uitstekend geweest," vertelt Ashok. "Het neerslagtekort heeft geen schade toegebracht aan de druiven omdat we altijd water kunnen irrigeren. Het uitblijven van vochtig weer geeft ook minder kans op ziektes. Na november zullen de wijnranken niet meer aangetast raken, zelfs als het dan regent." Zo'n 90% van de druiven in India wordt geproduceerd in de regio Maharashtra. Ashok geeft aan dat meer druiventelers in deze regio gekleurde druivenrassen gaan telen omdat deze momenteel erg in trek zijn. 

"Het belangrijkste aandachtspunt zou moeten liggen op de kwaliteit," licht Ashok toe. "Het uiterlijk van de druiven kan worden bepaald bij het zorgvuldig schoonmaken en sorteren. Kwaliteit blijft het belangrijkste. We willen een hoge brixwaarde van 19, indien haalbaar. "Verbeteringen zijn noodzakelijk om winst te blijven maken op de druivenmarkt, waar de concurrentie groot is. Vorig jaar waren de prijzen goed vanwege de beperkte aanvoer. Vandaar zullen meer telers zich dit jaar op de exportmarkt gaan begeven. Met grotere volumes en meer exporteurs, zal het moeilijker worden winst te maken."

"Dit seizoen verwachten we zo'n 1.000 ton pitloze blauwe druiven te oogsten, een toename van 100% ten opzichte van vorig jaar," licht Ashok toe. "In heel India neemt de aanvoer van druiven gestaag toe, we vrezen dan ook voor prijsdalingen. We verwachten jaarlijks met 20% tot 25% te groeien, maar denken niet dat prijzen het hoge niveau van voorgaande jaren zullen bereiken."
 
Voor meer informatie:
Ashok Montiani
Freshtrop (India)
Tel.: +91-98224 52340
Mob.: +91 98226 56581
Email: ashok@freshtrop.com
www.freshtrop.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.