Trage verkoop broccoli door zacht weer in Italie

Het milde najaarsweer mag voor veel mensen een zegen zijn. Voor een herfst-wintergroente zoals broccoli betekent het dat de verkoop traag verloopt. "De volumes broccoli, die voornamelijk uit Apulië komen, zijn klein evenals de vraag naar de groenten zowel in Italië als in de rest van Europa," zegt groothandelaar Bruno uit Verona.


De groothandelsmarkt van Verona

De binnenlandse consumptie is vanwege het weer tot dusver niet hoog. "Temperaturen die 8 graden hoger liggen dan het seizoensgemiddelde, zijn niet goed voor de populariteit van wintergroenten, zoals broccoli," aldus Continental Fruit, een groothandelaar uit Verona. "De groothandelsprijzen schommelen tussen de €1 en €1,10."

Op het gebied van export zorgt de Spaanse broccoli voor concurrentie. "De Spaanse productie wordt niet op de Italiaanse markt verkocht, omdat onze broccoli, die minder ver getransporteerd hoeft te worden, goedkoper is. Maar in andere landen is de Spaanse groente wel populair vanwege zijn goede kwaliteit en lage prijs. 

Alleen het weer kan verandering brengen in de situatie. Gelukkig zal het najaar volgens Bruno zal snel zijn intreden doen. "De temperaturen zullen zeer binnenkort dalen in heel Europa."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.