Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse appelproductie stijgt 20%

De Turkse appelproductie zal naar verwachting met 20% stijgen vergeleken met een jaar eerder. De productie groeide van 2,1 miljoen ton in 2014 (het laagste resultaat in de afgelopen tien jaar) naar een totale opbrengst van 2,54 miljoen ton dit jaar.

Slechts 5% van deze volumes zal naar verwachting worden geëxporteerd: in totaal ongeveer 190.000 ton. Dat is een stijging van 48% vergeleken met vorig jaar. De export bedroeg in totaal slechts 128.000 ton in het seizoen 2014/15, met Irak, Syrië, Egypte en Rusland als belangrijkste consumenten.

Andere geoogste volumes zullen ofwel worden gebruikt in de verse interne markt, of voor de verwerking. De appel blijft een van de populairste vruchten in Turkije. Volgens officiële gegevens is de jaarlijkse appelconsumptie in Turkije per persoon gemiddeld 30 kilogram tegenover ongeveer 20,6 kilo in Europa.

Source: fruit-inform.com
Publicatiedatum: