"Markt voor zachtfruit in Scandinavië, Duitsland en Zwitersland"

Internationale samenwerking Plant Sciences en Van Alphen Aardbeienplanten

Plant Sciences en Frank van Alphen Aardbeien planten hebben op 2 november officieel de aftrap gegeven voor een internationale samenwerking in Duitsland, Scandinavië en Zwitserland om op het gebied van doordragende aardbeien rassen en andere zachtfruit rassen de markt verder te ontwikkelen.

PSI is een wereldwijde speler uit Watsonville, Californië, en richt zich op de veredeling van aardbeien, frambozen en bramen. In Noord Europa is PSI bekend van rassen als Premier, Valor, Triumph, Prize en Arabella. Met name bij de laatste twee ziet PSI naar eigen zeggen een sterke interesse vanuit de markt. Van Alphen Aardbeienplanten uit Galder is een erkende vermeerderaar in Noord-Europa. Van Alphen heeft een aantal bijzonder goede strategische samenwerkingen en heeft naast de gangbare korte dag rassen reeds meer dan 20 jaar ervaring met doordragende rassen.

Duitsland
"PSI heeft de intentie om de Noord-Europese markt naast hun huidige exclusieve markt (The Greenery in de Benelux en TotalBerry in het VK) verder te ontwikkelen met unieke en kwalitatieve rassen," Aldus Daniel de Vogel, Commercieel Manager van Plant Sciences inc. in Europa. "Er zijn landen waar een exclusieve markt erg moeilijk te ontwikkelen is. Kijk naar een land zoals Duitsland, waar telers voornamelijk zoveel mogelijk vrij willen zijn in hun keuzes. Maar we zien ook in die markten op het gebied van de afzet steeds meer een verschuiving in de overtuiging van de waarde van exclusiviteit. PSI ziet in Frank van Alphen een bijzonder goede partner die met zijn bedrijf klaar is om deze markten verder te ontwikkelen en uit te bouwen met goede ondersteuning vanuit Plant Sciences."

Nieuwe rassen nodig
"Als we kijken naar de huidige uitdagingen van een aardbeien teler en naar wat huidige vraag vanuit de markt is dan zijn er gewoon nieuwe, goed smakende en productievere rassen nodig," aldus Frank van Alphen. "Dit is een uitdaging en wij zien dat Plant Sciences zich al in vergevorderd stadium bevindt in deze ontwikkeling. Zij hebben bijvoorbeeld twee nieuwe rassen die uitstekend geschikt zijn voor een premium markt. Een markt die een bijzonder goed smakende aardbei vraagt met een goede vorm en een goede houdbaarheid. Plant Sciences kan met de grootte van zijn veredelingsprogramma goed op die toekomstige ontwikkelingen in spelen". Plant Sciences en Van Alphen Aardbeienplanten zullen beiden aanwezig zijn op de Erdbeer en Spargel Messe in Karlsruhe deze week. Stand-Nr. dm/F-27 (dm-Arena - Gang F - Stand-Nr. 27) en tevens op de aardbeiendag en softfruit conference op 6 en 7 januari in Den Bosch.

Meer informatie:
Daniel de Vogel
T: +31621151479
E: dcdevogel@plantsiences.com
www.plantsciences.com

Frank van Alphen
T: +31 76 5612227
E: frank@frankvanalphen.nl
www.frankvanalphen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.