Vertragingen gaan nog weken aanhouden

Fransen blijven tot zeker 11 december grenzen controleren

Nederlandse automobilisten en truckers die van en naar Frankrijk reizen, moeten nog wekenlang rekening houden met files. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) gaan de Franse grenscontroles door tot minimaal het einde van de klimaattop in Parijs volgende maand.

Carl Decaluw├ę, provinciehoofd van West-Vlaanderen, zegt in Belgische media dat de grenscontroles nog tot minimaal 11 december gaan duren. Dat is slecht nieuws voor chauffeurs van Nederlandse transportbedrijven die de afgelopen dagen al vaak voor de Franse grens in de file hebben gestaan. Woensdag was het opnieuw druk. De langste files van zo'n twintig kilometer stonden tussen Luxemburg en Frankrijk.

Nederland
De VID signaleert een toename in het aantal grenscontroles. Ook wordt er intensiever gecontroleerd op lokale wegen. In Nederland zijn er vooralsnog geen grote grenscontroles. Wel ligt het aantal controles door de toegenomen vluchtelingenstroom hoger dan anders. Zo controleerde de marechaussee woensdag op verschillende plaatsen verkeer uit Duitsland. Op de A12 bij Arnhem leidde dat woensdagmiddag tot lange files.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.