Turkse groenten- en fruitkraam in hartje New York

Toen de Turkse Ugur Dikici 15 jaar geleden naar New York emigreerde, begon hij groenten en fruit te verkopen in een kraampje op straat. Al gauw had hij hiermee veel succes en inmiddels is Dikici eigenaar van zes kramen.

Het stadsbestuur van New York heeft een vergunning voor de kramen afgegeven en er vinden regelmatig kwaliteitscontroles plaats. Het is typisch Turks om vers fruit te verkopen op straat. De kramen worden voornamelijk bemand door Turken maar er werken ook verkopers uit Bangladesh, Pakistan en Italië.

Dikici legt uit dat New Yorkers dol zijn op fruit. "Omdat er zo'n grote vraag is, kan ik het fruit voordelig aanbieden. Er wordt ook geen huur betaald omdat we toestemming hebben om op straat te verkopen. Mensen kopen het fruit hier uiteraard niet per kilo maar per stuk."

Veel van het werk gebeurt 's nachts, zoals het controleren van de prijzen, de voorraad klaarzetten en het laden van de vrachtwagens. Vandaar dat Dikici overdag slaapt.

Voor de verkoop van groenten en fruit heeft New York meer te bieden dan de AGF-sector in Turkije. De New Yorkse AGF-sector wordt grotendeels door Turken gerund.

De Turkse groenten- en fruitkramen zijn in trek bij de Amerikaanse consument. George Nerinburg doet dagelijks inkopen bij dezelfde kraam. "Alles wordt hier veel voordeliger aangeboden dan in de winkel. Het is uniek om zulke kramen te hebben in hartje New York," aldus Nerinburg.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.