Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Rolf Weber, Global Producers:

"Grote volumes Braziliaanse meloenen op Europese markt resulteert in lage prijzen"

Tholen - De marktsituatie van Braziliaanse meloenen in oktober en november verloopt volgens Rolf Weber van Global Producers uit Venlo zoals verwacht met grote volumes en lage prijzen. "Opgeklopte verhalen over een tekort aan water en productie-areaal heeft geresulteerd in een veel hogere verkoop van meloenzaden in Brazilië. De verkoop van meloenzaad, met name van watermeloenen, is zelfs verdubbeld."


Opkweek meloenen in Costa Rica

De zwakke Braziliaanse Reaal, gigantische optimistische handelaren en 'nieuwe' Europese meloenenimporteurs waren volgens de importeur ook van invloed op de extra hoge volumes die naar Europa worden verscheept en de lage marktprijzen. "Door de grote oude voorraden op de markt van slechte kwaliteit en de grote volumes die nu verscheept worden, valt er ook geen verandering in de situatie te verwachten."

Vanwege de goede weersituatie zijn meloenentelers in Centraal-Amerika alweer gestart met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen met de bewerking van het land en de aanplant. De export zal eind dit jaar / begin volgend jaar van start gaan. Volgens Rolf loopt de Braziliaanse situatie over naar Centraal-Amerika, want ook daar zijn zaden voor verschillende variëteiten al uitverkocht.

Voor meer informatie:
Rolf Weber
Global Producers B.V.
Venrayseweg 136 B
5928 RH Venlo
T (077) 465 81 00
F (077) 387 48 18
Rolf@global-producers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.