Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte partnerland Fruit Logistica

Egypte, het officiële partnerland van de Fruit Logistica 2016, heeft aangekondigd aanwezig te zijn met de belangrijkste exporteurs van het land op Fruit Logistica 2016. Het Egyptische paviljoen in hal 2.1 zal op 3 februari 2016 de officiële opening organiseren van de beurs.

Sinaasappelen
De Egyptische AGF-sector exporteert naar 145 landen en investeert voortdurend om de groei op de markt voor AGF-producten te kunnen garanderen. In de afgelopen tien jaar heeft Egypte haar vizier gericht op een degelijke groei en haar export van agrarische producten met 226 procent verhoogd. In 2014/2015 exporteerde het land met uitzondering van rijst voor meer dan twee miljard dollars aan landbouwproducten. Volgens een rapport van de Foreign Agricultural Service/USDA - Office of Global Analysis, was Egypte in 2014/2015 wereldwijd de grootste exporteur van sinaasappelen.

Logistieke hub
De geografische ligging van Egypte in het Midden Oosten gecombineerd met een groeiende infrastructuur, versterkt de positie van het land als een belangrijke wereldwijde logistieke hub voor bedrijven die zaken willen doen in of handel willen drijven met Europa, Azië en Afrika.

CFTA
In juni van dit jaar werd een belangrijke stap gezet met het akkoord tussen 26 Afrikaanse landen om een vrijhandelszone te creëren. Het COMESA-EAC-SADC Tripartite FTA zal het grootste economische blok op het continent zijn en een uitstekende basis vormen voor de oprichting van het Continental Free Trade Agreement (CFTA). In 2017, wanneer het CFTA wordt verondersteld in werking te treden, zal het verkeer van goederen tussen de lidstaten worden vergemakkelijkt.
De veiligheid en de kwaliteit van levensmiddelen en de watervoorziening zijn van groot belang voor de gezondheidsautoriteiten van Egypte. Deze verzekeren veilige, hoogwaardige verse kwaliteitsproducten met inachtneming van tal van wereldwijde standaarden en certificeringsinstanties en instellingen. Zij controleren de telers en exporteurs op uiterst zorgvuldige wijze om de kwaliteit van de geëxporteerde producten te kunnen garanderen.

Suezkanaal
Ongeveer 90% van de buitenlandse handel van Egypte wordt gedreven via havens, terwijl de logistieke capaciteit van het land hand in hand met het handelsvolume blijft toenemen. Een actueel voorbeeld hiervan is de uitbreiding van het Suezkanaal. Naar verwachting wordt de capaciteit van het Suezkanaal verdubbeld van 49 schepen per dag naar 97.

Egypte is vastbesloten om haar export van agrarische producten te versterken. In 2014/2015 exporteerden 727 Egyptische bedrijven 743.000 ton goederen naar de Europese Unie. Gedurende dezelfde periode bereikte een totale export van 3,53 miljoen ton. Buiten de Europese Unie zijn de belangrijkste handelspartners wat betreft Egyptische agrarische producten Saudi Arabië (18% van de totale uitvoer van Egypte), Rusland (18%), de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Irak, Libië, Syrië, Libanon, Jordanië en India.

Export
21% van de landbouwproducten van Egypte wordt naar de Europese Unie geëxporteerd waar de belangrijkste markten het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië, België, Griekenland, Duitsland, Roemenië, Litouwen, Spanje en Frankrijk zijn.

Egypte exporteert een ruime verscheidenheid aan fruit en groenten. In 2014/2015 voerden sinaasappelen (1,22 miljoen ton) de lijst aan van export van goederen, gevolgd door aardappelen (650.000 ton), uien (492.000 ton), droge bonen (182.000 ton), druiven (111.000 ton), tomaten (109.000 ton), granaatappels (55.000 ton), groene bonen (44.000 ton), mandarijnen (36.000 ton), aardbeien (34.000 ton), citroenen (33.000 ton) en pinda´s (26.000 ton). De agrarische industrie en haar aanverwante sectoren zijn met een totale landbouwgrond van ongeveer 9 miljoen hectare van vitaal belang voor de Egyptische economie. Zij hebben 32 procent van de totale beroepsbevolking van het land tewerkgesteld en zijn verantwoordelijk voor 14,7% van het BBP.

Op de Fruit Logistica 2016 vindt u de stand van Egypte in hal 2.1.

Publicatiedatum: