Nieuwe plantages finger limes Nicaragua

In de hoop de werkgelegenheid te stimuleren met een nieuw en winstgevend exportproduct, zijn twee buitenlandse investeerders van plan Australische finger limes te gaan telen in Nicaragua.

Wereldwijd stijgt de vraag naar deze exotische fruitsoort, die ook wel Lime Caviar wordt genoemd. De teelt van het fruit zal plaats gaan vinden in de dorpen Santa Teresa, Carazo en Tola.

Eén van de investeerders, de Australiër Rowland Jackson, legt uit dat de plant goed gedijt in de subtropische streken van Australië, zoals Queensland en New-South Wales. "Na de oogst wordt het fruit hoofdzakelijk naar Japan, Europa en de Verenigde Staten geëxporteerd, waar het gebruikt wordt voor de bereiding van onder andere jam, tafelzuur en sushi." 

In Australië ligt de prijs van een kilo finger limes op meer dan €33,35. Jackson verwacht dat het telen van de citrussoort in Nicaragua dan ook haalbaar is vanwege de groeiende vraag en de uitstekende prijzen.

"In eigen land teel ik al 15 jaar finger limes in de streek Queensland. Klimatologisch gezien lijkt deze regio veel op de streek waar we nu onze plantages willen vestigen. Bovendien is de plant zeer goed bestand tegen droogte. Ik ga de ervaring, die ik opgedaan heb in Australië, hier toepassen," aldus Jackson.


La Chota Farm

Jackson en zijn Amerikaanse compagnon, Franco Galluzo, zijn van plan 40 plantages aan te leggen in La Chota Farm bij het dorp El Astillero.

In december hoopt men de eerste planten te planten. Galluzo geeft aan dat men zich zal richten op de teelt van biologische finger limes waarbij druppel-irrigatie zal worden toegepast. Binnen een tijdsbestek van vijf jaar zullen de planten vruchten gaan produceren. 

"Er zullen vijf plantages van acht blokken worden aangeplant omdat we vijf verschillende variëteiten telen. De variëteiten zijn van elkaar te onderscheiden door de kleur, die kan variëren van geel, rood, roze tot groen," vertelt Galluzo tot besluit.Bron: elnuevodiario.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.