Israël voornaamste markt Amerikaanse peren

Ondanks de strikte regelgeving, die geldt voor import naar Israël, vinden sommige Amerikaanse exporteurs de markt rijp voor Noord-Pacifische peren. "Wij bieden de rassen en kwaliteit die ze niet van andere leverende landen kunnen krijgen", vertelt Ron Cohn van Stanley Orchards Sales.

Dit bedrijf uit New York, gespecialiseerd in appelen, peren en ander fruit, verscheept z'n peren nu voornamelijk naar Israël, waar het lage aanbod en de lage kwaliteitsniveaus een vacuüm hebben gecreëerd.

Stanley Orchards exporteert de perenrassen Bosc, Anjou en Red Anjou. Om ze Israël binnen te krijgen, moeten de peren wel voldoen aan de strikte voorwaarden, vertelt Cohn. Het Israëlische importregime vereist dat peren in aangewezen ziektevrije gebieden worden geteeld. Peren uit gebieden die niet aan de Israëlische ziektevrije eisen voldoen, moeten 42 dagen lang een koubehandeling ondergaan, waarvan de voorwaarden worden ingesteld door de USDA. Voor Cohns bedrijf, dat z'n peren uit Washington en Oregon haalt, betekende dit wachten. Hoewel veel van de teeltregio's in Washington als ziektevrij zijn aangewezen, zijn de boomgaarden in Oregon dat niet. Cohn laat weten dat het waarschijnlijk nog een paar weken duurt voor de producten uit Oregon gereed zijn.

Cohn erkent dat er "een hoger prijskaartje" aan zijn export kan hangen, maar stelt daartegenover dat de lokale Israëlische voorraden tekorten hebben. En doordat de andere importlanden, met name Spanje, een slechtere kwaliteit peren leveren, is de markt goed voor Amerikaanse producten – zo lang ze aan de importregels voldoen. "De Israëlische markt zou een gezonde markt moeten zijn", besluit Cohn.

Voor meer informatie:
Ron Cohn
Stanley Orchards Sales, Inc.
Tel: (+1) 845-883-7351

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.