Dit bedrijf uit New York, gespecialiseerd in appelen, peren en ander fruit, verscheept z'n peren nu voornamelijk naar Israël, waar het lage aanbod en de lage kwaliteitsniveaus een vacuüm hebben gecreëerd.
Stanley Orchards exporteert de perenrassen Bosc, Anjou en Red Anjou. Om ze Israël binnen te krijgen, moeten de peren wel voldoen aan de strikte voorwaarden, vertelt Cohn. Het Israëlische importregime vereist dat peren in aangewezen ziektevrije gebieden worden geteeld. Peren uit gebieden die niet aan de Israëlische ziektevrije eisen voldoen, moeten 42 dagen lang een koubehandeling ondergaan, waarvan de voorwaarden worden ingesteld door de USDA.
Cohn erkent dat er "een hoger prijskaartje" aan zijn export kan hangen, maar stelt daartegenover dat de lokale Israëlische voorraden tekorten hebben. En doordat de andere importlanden, met name Spanje, een slechtere kwaliteit peren leveren, is de markt goed voor Amerikaanse producten – zo lang ze aan de importregels voldoen. "De Israëlische markt zou een gezonde markt moeten zijn", besluit Cohn.
Voor meer informatie: