Pink Lady aan het rechten om merk

Na een rechtszaak van twee jaar heeft het Hooggerechtshof van Victoria in Australiƫ besloten dat Pink Lady America (PLA) recht heeft op het eigendom van alle handelsmerkrechten op het Pink Lady-merk in Chili en dat Apple and Pear Australia Limited (APAL) niet langer hier nog recht op heeft.

In 2007 stemde PLA toe in het overdragen aan APAL van alle rechten van het Pink Lady-handelsmerk in Chili tegenover een doorgaande licentie om de trademarks in de handel van appelen te gebruiken tussen Chili en de VS, Canada en Mexico.

In 2013 verbrak APAL deze overeenkomst en ontzegde het bedrijf voor PLA de volledige verdiensten van die licentie. Het Hooggerechtshof bepaalde dat deze licentiebreuk PLA het recht gaf om het handelsmerk zich weer toe te eigenen.

Het gevolgd van dit besluit is dat PLA nu de enige partij is die is gerechtigd om licenties uit te vaardigen voor het gebruik van het handelsmerk rondom Pink Ladymet betrekking tot de export van appelen vanuit Chili naar elders in de wereld.

Dit is goed nieuws voor de Chileense appelensector. Het haalt alle twijfel weg over of PLA de enige partij is die het gebruik van de trademarks voor Pink Lady in Chili mag autoriseren. Hierdoor is er sprake van een simpeler proces voor telers om hun appelen vanuit Chili te exporteren onder het Pink Lady-merk.

PLA onderneemt stappen om het logistieke framework op te zetten voor de overgang van eigendomsrecht van het Pink Lady-merk. Zo kan het bedrijf dit hele proces naadloos managen vanuit Chili door naar de rest van de wereld. PLA zal doorgaan met het onderhouden van commerciƫle kanalen voor alle betrokkenen, die duurzaam zijn voor en ten gunste zijn van telers.

Ook zal het PLA de Chileense sector voorzien van extra informatie over de logistieke implementatie van de overgang van de eigendomsrechten.

Voor meer informatie:
Lynnell Brandt
Pink Lady America
Tel: +1 509-248-4352
Email: Lynnell@pinkladyamerica.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven