Kleinere Canadese aardappeloogst

De aardappeloogst van het Canadese Prince Edward Island (P.E.I.) is dit jaar wat later geëindigd wegens de natte weersomstandigheden van de herfst. De regen heeft een aantal telers in het westen van de provincie beïnvloed.

Greg Donald, manager van de P.E.I. Aardappelraad, verwacht dat de opbrengst op het eiland dit jaar wat zal dalen, voornamelijk vanwege de droge weersomstandigheden tijdens het grootste gedeelte van het teeltseizoen.

"Over het algemeen werd er op P.E.I. het afgelopen jaar minder geteeld", aldus Donald. "Gecombineerd met het teeltseizoen dat we hadden, verwacht ik dat de algemene productie kleiner zal zijn dan vorig jaar."

Donald liet weten dat aan de positieve kant de drogere omstandigheden ook betekenden dat er voor het eerst sinds jaren geen (in het laboratorium bevestigde) gevallen van aardappelziekte werden geregistreerd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.