Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte Zuid-Afrika raakt druivenproductie nog niet

De hevige droogte in Zuid-Afrika is mogelijk slecht nieuws voor citrus- en avocadotelers. Tot nu toe zijn de weersomstandigheden echter gunstig voor de telers in vroege gebieden. Afrifresh bezit druiven- en citrusplantages in Limpopo aan de Noord-Kaap en West-Kaap, die zij internationaal exporteren. Charl du Bois van Afrifresh stelt dat de droge en warme omstandigheden goed voor de ontwikkeling van suikerniveaus zijn geweest, vooral in de provincie Limpopo. Hij is echter bezorgd over het effect op de lange termijn als de droogte in het noorden van het land blijft aanhouden. Het gebied Orange River heeft genoeg water voor dit seizoen, maar de droogte kan nog steeds van invloed zijn op de oogst in latere gebieden zoals de Olifants River en Berg River.



Zuid-Afrika verwacht dit seizoen 62 miljoen dozen voor de export in vergelijking met 59 miljoen dozen vorig jaar. Deze stijging wordt toegeschreven aan zowel de nieuwe aanplanting in productie als de uitzonderlijk goede groeiomstandigheden. Du Bois waarschuwt dat er echter nog steeds een kans is dat de productie een stuk lager kan uitvallen. Momenteel is de timing voor het lopende seizoen op dezelfde lijn als vorig jaar en de kwaliteit van het gewas is naar verwachting uitstekend. Afrifresh bezit 18 eenheden in Zuid-Afrika, waarvan 9 druiventeeltbedrijven. Zij exporteren dit jaar naar verwachting 1,8 miljoen dozen. Hun focus ligt weer op de particuliere klanten in Europa en het Verenigd Koninkrijk, hoewel du Bois verwacht dat de relatief kleinere markten zoals Aziƫ en het Midden-Oosten, gezien de volumes, dit jaar steeds belangrijker zullen worden. De fytosanitaire regelgeving lijkt echter een belemmering voor de toegang tot de Verenigde Staten. Er worden slechts kleine volumes geƫxporteerd naar de VS.



Du Bois stelt dat Afrifresh's volumes in de regio Orange River zijn toegenomen als gevolg van de nieuwe aanplant op hun teeltbedrijf 'Berekisanang empowerment', met rassen zoals Melody, Alison, Chrissy en Magenta van SNFL. "40% van onze boomgaarden zijn nog niet in productie en daarom verwachten we dat de volumes van onze eigen teeltbedrijven de komende jaren aanzienlijk zullen stijgen," aldus Du Bois. 

Voor meer informatie:
Charl du Bois
Afrifresh Group
Tel: +27(0)21-763 7600
Email: Charl@afrifresh.co.za
www.afrifresh.co.za
Publicatiedatum: