Taiwan: residu op 69% van AGF uit supermarkten

In Taiwan zijn tests uitgevoerd op groenten en fruit die in supermarkten worden verkocht om de residuen van beschermingsmiddelen op de producten te beoordelen. 69% van de geteste monsters bevatte residuen en bij 12% werd een buitensporig residuniveau gemeten.

Van de 65 AGF-producten die verzameld werden uit supermarkten en hun digitale verkooppunten (van de grote supermarktketens RT-Mart, Pxmart, Carrefour, Matsusei, Wellcome, A. Mart, Costco en FamilyMart) bevatten er 45 residuen van beschermingsmiddelen. Daarvan werden er op 11 producten middelen gevonden die door de Raad van Landbouw officieel zijn aangemerkt als 'zeer giftig'. Buitensporige residuniveaus werden in 8 producten ontdekt en een verboden stof werd gesignaleerd op 1 product.

RT-Mart, Matsusei, Carrefour, Wellcome en A. Mart zegden vorig jaar toe te stoppen met de verkoop van producten die de officieel giftige stoffen bevatten, maar sommige van deze stoffen werden nog steeds gevonden in de producten van deze winkels. Zo bleken de druiven die te koop zijn via A. Marts digitale verkooppunt een mix van 13 beschermingsmiddelen te bevatten. Greenpeace zei hierover dat dit een schadelijk cocktaileffect kan hebben op de consument. Ook de zoete-aardappelbladeren die Carrefour verkoopt, bleken sporen van het zeer giftige beschermingsmiddel methomyl te bevatten, en een groene peper bleek residuen difenoconazol te bevatten van 7 keer de door de raad toegestane niveaus.

Lo Ko-jung, projectmanager bij Greenpeace: "De lokale landbouw is nog steeds erg afhankelijk van beschermingsmiddelen. Grote supermarkten hebben gefaald in hun rol als poortwachter en blijven producten met zeer giftige beschermingsmiddelen verkopen."

Source: taipeitimes.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.