Laag aanbod stuwt de prijs weer met 10 procent op

Koers HZPC-certificaat op € 124,45

De certificaatkoers van HZPC Holland is na Beursdag november 2015 vastgesteld op € 124,45 (gedaan, bieden). Er werden tijdens deze laatste beursdag 5.563 van de 783.725 uitstaande certificaten verhandeld. Volgens de aardappelhandel was de vraag naar certificaten gemiddeld, over de afgelopen vijftien jaar bezien, maar het aanbod lag fors lager dan gemiddeld. Dit maakte dat het certificaat driemaal overvraagd was. HZPC CEO Gerard Backx over het koersverloop: "De koers van het HZPC-certificaat is de afgelopen twaalf beursdagen al elf maal met de maximale tien procent gestegen en een maal met ruim negen procent. Opvallend weinig houders bieden hun certificaten aan. Hieruit lezen wij een sterk vertrouwen in de organisatie".Dividend
HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een beursdag voor de handel in certificaten voor aangesloten kwekers en pootgoedtelers en voor HZPC-medewerkers in de landen waar HZPC actief is. De beursdag wordt door een bank begeleid. Vraag en aanbod bepalen de waarde van het Certificaat van Aandeel HZPC. De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen. De eerste certificaten verhandelde HZPC in het boekjaar 1999/2000 tegen een prijs van € 24. Ieder jaar is er dividend uitgekeerd. Het dividend wordt in oktober vastgesteld.Verstevigen positie
HZPC-certificaatkoers op de halfjaarlijkse beursdag in mei (tenzij anders aangegeven); het uitgekeerde dividend zoals jaarlijks vastgesteld in oktober.
Rendement HZPC combineert zijn streven naar goed rendement voor de certificaathouders met het streven naar het uitbetalen van een concurrerende prijs aan de HZPC-pootgoedtelers in de landen waar HZPC actief is. "Commerciële speerpunten van HZPC blijven zowel het verstevigen van onze positie op de Europese markt, als het uitbouwen van de verkopen op andere continenten. In Research & Development ligt nadruk op het toepassen van nieuwe technieken en op het uitbouwen van ons rasportfolio, gebaseerd op de trends in de verschillende marktsegmenten", zegt HZPC CEO Gerard Backx. De eerstvolgende beursdag organiseert HZPC Holland op 13 mei 2016.

Meer media-informatie:
HZPC Holland B.V.
Gerard Backx
E: info@hzpc.nl
0513 – 48 98 88

PublieksWerk bv
Piet van Reeuwijk
E: HZPC@publiekswerk.nl
020 – 486 21 39
www.hzpc.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.