Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: beschikbaarheid van Belgische en Duitse kropsla beperkt

De beschikbaarheid van Belgische en Duitse kropsla is in week 45 afgenomen. Desondanks tendeerden de prijzen als gevolg van een zeer beperkte vraag eerder naar beneden dan omhoog. Bovendien waren de kropgewichten soms te laag. Op vrijdag verbeterden de afzetmogelijkheden zich hier en daar, wat echter geen wezenlijke uitwerking op de prijzen had. Alleen in Berlijn gingen de prijzen omhoog aangezien de toevoer niet voldoende was om helemaal aan de vraag te kunnen voldoen.


Prijzen van Duitse kropsla Bron: BLE

Bij ijsbergsla domineerde het Spaanse aanbod de Duitse markt, gevolgd door ijsbergsla uit Nederland. Duitse waren spelen in dit segment langzaam aan een minder grote rol. Producten met conditionele problemen, die men bijvoorbeeld in Frankfurt en Hamburg af en toe tegenkwam, konden nauwelijks nog verkocht worden. Een beperktere oogst als gevolg van regenval leidde tot een aanbod dat slechts net voldoende was om aan de vraag te kunnen voldoen. Hierdoor gingen de prijzen meestal omhoog.


Gemiddelde prijzen van Duitse ijsbergsla Bron: BLE

Bij bonte sla nam het aantal Italiaanse offertes merkbaar toe, wat de druk op Duitse partijen, die kwalitatief gezien niet altijd overtuigden, verhoogde. Met name vanaf donderdag verliep de handel in bonte sla vlot, wat de prijzen in z'n geheel genomen stabiliseerde. De prijzen van veldsla bleven over het algemeen constant. Alleen in Frankfurt moest men de prijzen vanwege een te groot aanbod iets verlagen. Bij andijvie waren er inmiddels Italiaanse partijen beschikbaar. Hier was echter weinig oog voor aangezien de Duitse andijvie minder kostte.


Marktaandelen sla in week 45 / 2015


Bron: BLE
Publicatiedatum: