Spaanse kersen verkocht als Franse

Yves Galtié, directrice van Moissac Export Fruits, had wat aan haar klanten uit te leggen over de herkomst van haar waren. Tijdens een controle bleken 40 dozen kersen van Spaanse herkomst namelijk verpakt te zijn onder een Franse merknaam.

Plaatselijke telers waren woedend over het voorval en de lokale vereniging van jonge boeren, Jeunes Agriculteurs, dumpte als reactie mest voor de ingang van het bedrijf. Ook hebben zowel de Jeunes Agriculteurs, de Landbouwkamer als een gedupeerde klant een vergoeding van in totaal €9.000 geëist.

Galtié verklaarde gelogen te hebben omdat het kersenseizoen in volle gang was en ze de aanvoer op peil wilde houden om te kunnen concurreren met opkopers. De prijs van Franse en Spaanse kersen is gelijk. De rechter was echter van mening dat Spanje lagere arbeidskosten heeft en dat de klant graag iets meer uitgeeft voor een in Frankrijk geteeld product.

Minstens 37 ton kersen met een waarde van €93.921 bleek op deze wijze verhandeld te zijn. Tot tevredenheid van de lokale telers heeft de rechtbank het bedrijf een boete van €8.000 opgelegd en een schadevergoeding van nog eens €9000. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.