Turkije: stijgende vraag naar abrikozen

Europese handelaren zien dat de prijs voor Turkse abrikozen nog steeds goed blijft. De vraag is iets gestegen, omdat de kopers reeds aan de wintertijd denken. Daar komt bij dat de Turkse Lira tegenover de Amerikaanse dollar vaster wordt. Momenteel zijn alle maten nog verkrijgbaar. Kopers moeten echter in het achterhoofd houden dat er dit jaar geen overschot van vorig jaar meer is en dat de de oogst van dit jaar niet even groot is als de verkochte hoeveelheid abrikozen van twee jaar geleden.

Het prijsniveau is niet zo enorm hoog als in het afgelopen jaar. Daarom zal de vraag naar industriewaren en kleinere maten toenemen.

Daarom wordt er aangeraden om aan de bestaande vraag te voldoen. Mocht de vraag verder toenemen, dan zou een grotere prijzensprong aan het begin van volgend jaar het gevolg kunnen zijn indien de exporteurs en telers reeds een deel van hun waren verkocht hebben en zich zeker genoeg voelen om met hun restvoorraad te blijven zitten en op stijgende prijzen te wachten.

Meer informatie:
Michael Priestoph GmbH
Friedensallee 120
22763 Hamburg
Tel.: +49(40) 30 70 13 0
www.Priestoph.de
info@Priestoph.de

Bron/copyright: www.priestoph.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.