Filipijnen importeert rode uien vanwege seizoensvertraging

De Filipijnen heeft 121 vergunningen voor de import van rode uien uitgegeven, nu de tyfoon Lando de uiengewassen in de belangrijkste teeltgebieden heeft verwoest. 

Er zijn nog vele vergunningen die op goedkeuring wachten. Begin deze week betrof het totaal goedgekeurde importvolume 6.050 ton met een maximum van 50 ton per vergunning. De vergunningen zijn geldig voor twee maanden. Dit betekent dat de uien eind januari aan zouden moeten komen.

Het volume is 13% van het aanbod dat nodig is om aan de vraag van 45.000 ton voldoen. In de Filipijnen wordt dagelijks 485 ton rode uien geconsumeerd. Dit komt neer op 177.000 ton per jaar.

"De tyfoon en de droogte die wordt veroorzaakt door El Niño zorgen ervoor dat telers niet kunnen planten op het gebruikelijke moment,' zegt een functionaris van het Bureau of Plant Industry, dat de vergunningen uitgeeft.

Normaal gesproken beginnen de telers in oktober, omdat er maar één gewas per jaar is. In februari kan de oogst beginnen met een piekmoment in maart. Dit jaar zullen er wel uien geplant kunnen worden, maar is de oogst niet meteen beschikbaar als de voorraden uitverkocht zijn.

Bron: business.inquirer.net

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.