Areflh

Zuid-Afrika belangrijk perenproducent

De missie van Areflh in Zuid-Afrika eindigde vorige week. Vice-president Luciano Trentini is enthousiast: "We hebben een bezoek georganiseerd om de productieketen en de belangrijkste technisch-commerciële aspecten van dichtbij te bekijken. Zuid-Afrika is een belangrijk gebied voor de teelt van druiven, peren en appelen."


Perenboomgaard in Ceres, cultivar Packhams Triumph 

"Het land heeft veel potentieel. Zuid-Afrika beschikt over 13 miljoen hectare landbouwgrond, waarvan 80.000 ha gewijd is aan de teelt van groenten en fruit. De 1.800 telers uit het land exporteren 45% van hun productie, met een waarde van €970 miljoen."

De 12.200 hectare peren leveren jaarlijks 415.000 ton op. Bijna de helft hiervan (48%) wordt geëxporteerd, 38% is bestemd voor verwerking.

"Kaapstad is niet voor niets de locatie van Interpera 2016." De Rosenhof Nursery in Ceres

"De productie in Zuid-Afrika is gericht op rassen met een rode schil. Het land heeft 3.200 ha Forelle, 432 ha Rosemary en bijna 250 ha Cheeky. We zijn met name geïnteresseerd in Abate Fetel peren, die op 750 ha worden geteeld."

Areflh zal de uitgebreide bevindingen van het bezoek presenteren tijdens Interpera 2015 in Ferrara. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.