Italië: Trage perenafzet

De perenverkoop op groothandelsmarkt van Bologna gaat traag. "Het fruit wordt verkocht voor €1,00-1,50 per kilo, afhankelijk van formaat en kwaliteit," aldus een groothandelaar. "Decana peren met een waxlaag hebben een iets hogere prijs van €1,30-1,80 of zelfs €1,90 per kilo. Er zijn weinig grote formaten (90/100) beschikbaar. De meeste peren hebben een kaliber van 75/85. Het is opvallend dat mensen bereid zijn €2 te betalen voor een kilo Decana peren, maar de goedkopere soorten niet verkocht worden." 


De groothandelsmarkt van Bologna

"Peren van het populaire ras Abate worden verkocht voor €1,80 per doos met 12 stuks, €1,65 per doos met 14 stuks en €1,50 per doos met 16 stuks (hoe meer peren per doos, hoe kleiner het formaat en hoe lager de prijs). Een doos met 14 Abate peren zonder merk kost €1,20-1,40 per kilo. Daarna daalt de prijs naargelang het formaat kleiner wordt tot een minimum van €0,70-0,80/kg."

"Ik denk dat de verkoop langzaam gaat vanwege de prijzen, die iets aan de hoge kant zijn," zegt een andere groothandelaar. "Abate peren in dozen met 14 stuks hebben een prijs van €1,40-1,50 per kilo. Dozen met 16 stuks zijn €0,10 goedkoper, maar zijn alsnog moeilijk te verkopen. Er zijn grote volumes beschikbaar en het warme weer is nadelig voor de consumptie. Ook de export is niet sterk, dus de binnenlandse markt wordt niet ontlast."

"Het perzikseizoen is onlangs geëindigd en als de prijzen voor clementines nog verder dalen, zal de verkoop van peren nog moeilijker worden."

"Conference peren doen het iets beter, omdat er kleinere volumes beschikbaar zijn. Een doos met 16 stuks wordt verkocht voor €1,60 per kilo, die met 18 voor €1,40 en die met 20 voor €1,10 per kilo. De verkoop van de Red Williams is voorbij maar heeft het over het algemeen goed gedaan, de consumptie van White Williams is op normaal niveau. Deze peren hebben een prijs van €1,20-1,60 per kilo voor dozen met 16 stuks, €1,30 voor 18 stuks en €1 voor 20 stuks."
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.