Prins Charles dringt Britten erop aan Engelse AGF-telers te steunen

Prins Charles roept de Britten op om de Engelse telers te helpen en steunen door, waar mogelijk, lokaal geteeld voedsel te kopen. Teeltbedrijven zitten namelijk flink in de problemen door dalende prijzen, stijgende kosten, de stugge pond en betalingsachterstanden.

Volgens de prins helpt lokaal winkelen niet alleen de telers, maar ook het platteland. "Op grote schaal kunnen de boodschappenkeuzes van consumenten veranderingen op de markt teweegbrengen. Als maar genoeg mensen denken aan de ongelukkige omstandigheden van de telers en de landelijke gemeenten en indien mogelijk Britse producten kopen, kan dat echt helpen."

De prins heeft er ook voor gepleit dat Waitrose Duchy Organic, het merk dat hij in samenwerking met Waitrose runt, Britse ingredi├źnten inkoopt waar mogelijk. Hij denkt dat stadsbewoners het belang van de Britse teelt misschien niet inzien en zei: "Het is belangrijk om ook hen duidelijk te maken dat we afhankelijk zijn van agronomen en hun toewijding voor de veiligheid, het milieu en het succes van ons land."

Source: internationalsupermarketnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.