Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Beursverslag VLAM Fruit Attraction Madrid

"Export prei en tomaten naar Spanje gestegen"

In de Feria de Madrid werden van 28 t.e.m. 30 oktober de beurshallen gevuld voor de 7de editie van Fruit Attraction. De stijgende bezoekerscijfers bewijzen dat de Spaanse AGF-beurs jaarlijks aan belang wint. Samen met zes groente- en fruitexporteurs, drie aardappelexporteurs en een fruitboomkweker tekende VLAM voor de vierde keer present.

Toonaangevende internationale handelsbeurs

De vier beurshallen telden voor een exposantenruimte van ruim 32.000 m², gevuld met standhouders uit voornamelijk Europese landen als Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal. Maar ook Mexico, Brazilië en Argentinië lieten hun aanwezigheid gelden met een opvallende stand. De exposanten en bezoekers kwamen uit diverse wereldhoeken en het aantal gaat jaarlijks in stijgende lijn. De officiële bezoekcijfers zijn nog niet bekend, maar de beursorganisatie schatte het aantal 30% hoger in dan vorig jaar.De VLAM-stand

De beurs kende een vlotte start met een nog drukkere tweede dag. Ook de Belgische standhouders blikken positief terug. De Spaanse lucht zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Fruit Attraction vormt dan ook een ideale gelegenheid om internationale klantenrelaties te onderhouden.

Op de collectieve VLAM-stand van 108 m² waren dit jaar tien exportbedrijven aanwezig: Demargro, Boussier, Vanco Belgium, Calsa, Devos Group, Vergro, Pomuni, Binst Breeding & Selection , Bart's Potato Company en Nicolaï.
De koepelstand werd gekenmerkt door grote productfoto's op de bovenstructuur en een uitgebreide productpresentatie van de belangrijkste Belgische aardappelen en groente- en fruitsoorten. Vooral de Coeur de Boeuf-tomaat met z'n atypisch uiterlijk was het paradepaardje op de stand. Veiling Hoogstraten en de Belgische Fruitveiling vervolledigden de Belgische deelname met hun eigen stand.

Export naar Spanje

De Belgische export van verse groenten naar Spanje kent sinds 2010 opnieuw een groei. Vooral 2014 was een zeer sterk jaar (net geen 24.000 ton), te danken aan de sterk gestegen export van prei en tomaten. Andere groenten die met (stijgende) volumes richting het zuiden vertrekken, zijn kropsla, selderij en witloof. De eerste 7 maanden van 2015 tonen opnieuw ruime exportvolumes. De export van vers fruit kwam in 2014 uit op 47.500 ton. Onze perenexport naar Spanje vertoont een stijgende tendens. In 2014 voerden we 17.600 ton uit naar Spanje en ook voor de eerste 7 maanden van 2015 zien we al hogere volumes dan dezelfde periode vorig jaar. Ook Belgische appelen vertrekken richting Spanje, goed voor 3.755 ton in 2014.

Voor aardappelen zien we de recente jaren eerder een stabiele export naar Spanje. Het belangrijkste exportproduct zijn de aardappelbereidingen, goed voor 101.152 ton in 2014. Ook consumptie-aardappelen worden geëxporteerd maar in beperktere mate (16.602 ton in 2014).

De volgende editie van Fruit Attraction zal doorgaan van 5 tot 7 oktober 2016 in de Feria De Madrid.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.