Ohio State University Extensie-specialist

In containers geteelde bessen kunnen opbrengst vergroten

Nu bessen (blauwe bessen, bramen) populairder worden in de VS, onderzoekt Gary Gao, een wetenschapper op het gebied van kleine fruitgewassen van de universiteit van Ohio, hoe het telen van bessen in containers kan leiden tot een grotere oogstopbrengst.

In het twee jaar lange onderzoeksproject zal Gao bramen, blauwe bessen en frambozen planten in containers en dan de containers in beschermde gebieden plaatsen, zoals een onverwarmde boerderij voordat er sprake is van extreem lage temperaturen.

Gao viel op dat commerciële bessentelers in Ohio veel hinder ondervinden van uitval door de winter. Dit gebeurt vooral als de bessen niet beschermd werden voor de winter kwam.

"Zelfs blauwe bessen, die normaal bestand zijn tegen koude temperaturen, worden geplaagd door uitval in de winters van Ohio in de laatste twee jaar," zei hij.

Gao zal ook bessen die in containers geteeld worden onder beschermende afdekking en deze vergelijken met conventionele teelt. Hij hoopt ook dat bessen die geteeld worden in containers zullen helpen met het uitbreiden van het teeltseizoen. "Fruitplanten in containers kunnen vroeger of later verplaatst worden naar warmere omgevingen om het oogstseizoen te versnellen of te vertragen, zodat de winstmarges gemaximaliseerd kunnen worden." Hij hoopt dat telers hierdoor niet alleen een grotere opbrengst, maar ook een grotere omzet verkrijgen.

Gao's project is gesubsidieerd door een beurs van het Amerikaanse ministerie van landbouw via de staat Ohio. Het project is nu in volle gang.

Bron: growingproduce.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.