Tuinbouw Ontario profiteert van sterke vleestomatenmarkt

Telers in Ontario profiteren van hogere vleestomatenprijzen dit seizoen dankzij de grote vraag en de verminderde productie door concurrenten.

Ontario Greenhouse Vegetable Growers, een meer dan 200 telers vertegenwoordigende beroepsvereniging, ziet in vergelijking met 2014 een opvallende piek in de prijzen. "Voor vleestomaten is de huidige prijs op de dagmarkt ongeveer $1,00-1,50 hoger dan deze week vorig jaar," aldus OGVG vertegenwoordiger Fiona McLean, die eraan toevoegt dat de prijspiek niet voor de trostomaten geldt.

McLean is van mening dat lagere productie in andere regio's de grootste drijvende kracht is achter de sterke vleestomatenprijzen.

"De concurrentie komt van lokale concurrerende leveranciers, Amerikaanse veld- en kastomaatproducenten en Mexicaanse telers/vervoerders," zegt McLean. En dat het verschil in prijzen "vooral door de lagere Mexicaanse en/of Californische producties/zendingen lijkt te komen."

McLean voegt eraan toe dat kastomatentelers uit Ontario dit jaar ook van de sterke vraag geprofiteerd hebben ondanks de recente inzinking van de markt. "Tomaten hebben het grootste deel van 2015 een sterke vraag gekend alhoewel dat de afgelopen paar weken wat is afgezwakt."

Voor meer informatie:
Fiona McLean
Ontario Greenhouse Vegetable Growers
Tel: (+1) 519-326-2604

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.