Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sinaasappeloogst in Florida -24%

De USDA heeft de november ramingen voor de citrusteelt in Florida bekend gemaakt. Naar verwachting zal de oogst kleiner uitvallen. Er wordt geraamd dat er een sinaasappelproductie van 74 miljoen dozen zal zijn. Dit is 6 miljoen dozen minder dan de ramingen in oktober aangaven en zou een productievermindering van 24% betekenen ten opzichte van vorig seizoen. Bovendien zou dit kleinste productie sinds 1963-1964 betekenen.

Zowel Valencia als andere sinaasappelen zullen een productie van rond de 37 miljoen dozen bereiken. In het geval van andere sinaasappelen zou dit een afname van 22% ten opzichte van vorig seizoen betekenen en voor Valencia sinaasappelen een afname met zelfs 25%.

De formaten van de andere sinaasappelen liggen momenteel onder het gemiddelde en zullen tegen de oogstperiode het minimumformaat naar verwachting bereikt hebben. De formaten van de Valencia sinaasappelen liggen iets onder het gemiddelde. Bij Valencia sinaasappelen ligt de vruchtval boven het maximum en zal naar verwachting het hoogste niveau sinds 1960-1961 bereiken. In onderstaande grafiek wordt neerwaartse trend van de citrusteelt in Florida van de laatste jaren weergegeven.
Grapefruit 
De ramingen voor de grapefruitproductie zijn met 100.000 dozen naar beneden bijgesteld naar 12,2 miljoen dozen. Dit houdt een afname in met 700.000 dozen, ofwel 5,4% ten opzichte van vorig seizoen. Bij zowel de witte als de rode grapefruit ligt de vruchtval boven het maximum en blijven de formaten onder het gemiddelde. 

Mandarijnen
Ofschoon de raming voor de mandarijnenproductie ongewijzigd is gebleven ten opzichte die uit oktober, waar een productie van 1,75 miljoen dozen verwacht werd, houdt dit nog altijd een productiedaling van 23% in ten opzichte van het vorige seizoen. De Fallgo oogst is bijna voltooid en de Sunburst oogst, (700.000 dozen), is momenteel aan de gang. De raming voor de late Honey variëteit ligt rond de 750.000 dozen. 

Tangelo's
De prognose voor de tangeloproductie ligt 41% onder die van vorig seizoen. De geraamde productie van 400.000 dozen zou de laagste productie zijn sinds 1958-1959, toen er 300.000 dozen geproduceerd werden. De formaten zullen naar verwachting onder het gemiddelde liggen, zodat er ruim 292 tangelo's nodig zullen zijn om één doos te vullen. Naar verwachting zal ook de vruchtval met 20%, bovengemiddeld zijn.


Deze tabel geeft een overzicht van de verwachte productie per citrussoort:

Citrussoort
2015-2016 prognose
(1.000 dozen)
Andere sinaasappel37.000
Valencia sinaasappel37.000
Alle sinaasappelen74.000
Grapefruit12.200
Mandarijnen1.750
Tangelo's400

Het volledige Florida Citrus Forecast rapport kan hier/ here gedownload worden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.