Beperkte uitvoer naar China

Uitstekende VS walnotenoogst maar slechte markt

In de Amerikaanse staat Californië is de walnotenproductie dit seizoen iets kleiner uitgevallen dan vorig jaar. Vanwege de verminderde export naar China, liggen de prijzen ruim onder het niveau van vorig jaar.

Raj Kumar Sharma, van Sunrise Orchards, legt uit dat de prijs vorig jaar rond de €1,86 per 0,45 kilo lag. Nu is de prijs slechts €0,93 per 0,45 kilo. China was een grote afzetmarkt voor walnoten maar de invoerrechten hebben het exportvolume dit jaar flink beperkt, waar de prijzen onder te lijden hebben. 

"Omdat er weinig vraag naar walnoten is vanuit China, richten we ons nu op markten zoals Turkije en het Midden-Oosten." De oogst is zo goed als voltooid en het ziet er naar uit dat de productie zo'n 575.000 ton zal bereiken, dit is gelijk aan eerdere ramingen uit september.

Sharma legt uit dat het seizoen probleemloos verlopen is. "De prijs blijft echter een probleem. Handelaren bieden lage prijzen en telers verkopen niet in de hoop een betere prijs te kunnen krijgen. Hierdoor is de markt vastgelopen."

Voor meer informatie:
Raj Kumar Sharma
Sunrise Orchards
+1 530 633 2057

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.